Col·lectivització / Destacats / Economia comunal / Notícies Cooperatives / Projectes

25 i 26 d’abril. MACUS a la Fira per la Terra

MACUS (màquines col·lectives d’ús social) serà present a la Fira per la Terra que se celebra aquest cap de setmana del 25 i el 26 d’abril a la Fira per la Terra, junt amb altres projectes de la Cooperativa Integral Catalana, que, precisament celebrarà la LV Jornada Assembleària al Parc de la Ciutadella.

 

macus

MACUS: laboratori de creació, fabricació i producció

MACUS és un PAIC (Projecte Autònom d’Iniciativa Col·lectivizada), dins de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), on intentem ajudar-nos mútuament a ser el més autosuficients possible en tots els àmbits del nostre dia a dia, partint de l’autogestió, l’autoorganització i la democràcia directa.

MACUS es crea com un laboratori d’idees, partint de la interacció dels “artesans” tradicionals i els “artesans 2.0”, on les màquines tradicionals i les noves tecnologies interactuen. Ens interessa especialment l’autoformació des de l’experiència, compartir els sabers que tots tenim i que ens fan molt més rics com a grup. Diferents projectes autònoms artesans tiren endavant la seva labor tot compartint espai, habilitats i recursos, i aconsegueixin així un aprofitament major i, alhora, serveixen de base tecnològica i material al grup d’innovadors que moltes vegades han trobat que les seves limitades capacitats manuals o bé materials frenaven la seva creativitat. És molt senzill, entre tots som més. En comú i pel comú.

MACUS. Creativitat, ecologia, sostenibilitat, noves tecnologies apropiades i interacció

Carrer de Bolívia, 340, local 3
08020 – Barcelona

Macusens: els projectes integrats a MACUS que es presenten a la Fira per la Terra

MyssHide

hyde

Misshyde és l’Anna, dissenyadora gràfica, patronista, dissenyadora de moda, comercial, publicista, programadora web, cosidora, fotògrafa, venedora… I per sobre de tot, m’agrada treballar amb les mans i crear. Sostenible, responsable, vinculada al territori i al bé comú, es crea i es produeix a poc a poc, cuidant sempre fins a l’últim detall, i amb una filosofia que vol allunyar-se de la producció en massa.

El foraster del V.O.

foraster

El foraster del V.O. és l’Antonio, mecànic de professió (des de fabricar peces a la desena de mm a usar soldadura), interessat a aprendre sobre qualsevol tema. Un projecte en el qual intento donar un ús diferent a l’ús normal de certs utensilis o eines i que serveixin per reciclar materials diversos. Els meus dissenys busquen la simplicitat, tant en la seva fabricació com en el seu ús.

ESMOU- Delícies Vegetals

esmou

ESMOU – Delícies Vegetals és l’Àngels és un projecte personal per a fer patés i altres delícies aptes per a vegetarians i vegans. Aporto el meu granet de sorra al món del veganisme i el respecte a tota vida. Utilitzo productes de proximitat i ecològics, sostenible i responsable. Som el que sembrem i som el que mengem, però també som el que elaborem i com ho elaborem. La meva aportació és per l’experiència i ho faig amb cura mentre canto mantres.

Da Bark

dabark

Da Bark són: Jano, Cèsar i Marc. Els treballs que realitzem es basen en la filosofia de reutilitzar els materials que la indústria i la societat deixen d’utilitzar i rebutgen sense cap mirament. Reutilitzem sobretot fusta, la qual, a la nostra mare naturalesa, li costa molts anyspoder crear-la, i li donem una segona oportunitat a aquest arbre que un dia va ser gran, bell i vital, per no acabar en un abocador cremat o destrossat.

Aromas de la Naturaleza

aromas

Aromas de la Naturaleza és Francisco.Vull donar a conèixer les aromes de la naturalesa en forma d’encens artesanals 100 per 100 a força de resines aromàtiques, escorces i/o fustes aromàtiques i olis essencials. Des d’una fabricació artesana, manual i amb ànima.

Art de Viure

artdeviure

Art de Viure és MCarmen. Rescatant els coneixements ancestrals de les comunitats, per retornar l’ús tradicional dels remeis naturals al comú. Recerca i elaboració amb plantes, recollides i tractades amb cura i respecte, per elaborar remeis bàsics que ens fan una miqueta més autosuficients en la salut, i cura personal.

Pere Ebenisteria

Fusteria i decoració a mida, tot tipus de treballs en fusta: restauració de mobles, restauració de finestres de fusta per a l’estalvi energètic, dissenys a mida.

Més Macusens: Núria, Patricia, Héctor, Roberto, Rafel, Jere, Jarco, Abraham i Saül.

Tags: , , , , , , ,