Actualitat / Revolució Integral

Comunicat d’Enric Duran des de l’Exili 23-04-19

Avui 23 d’abril és el 7è aniversari que passo lluny de casa, resistint a una ordre “nacional” de detenció per l’acció de denúncia i expropiació a l’injust i espoliador sistema bancari, que vaig fer pública el 2008, i per la qual cosa encara em demanen 8 anys de presó, tot i que els bancs denunciats deuen a les arques de l’estat 120000 vegades més el que jo els vaig quedar a deure a ells i cap fiscalia no els ha demanat càrrecs penals per això.

A diferència d’altres exiliats, no he demanat suport o asil a cap ambaixada de cap país europeu, ja que considero que no hi ha cap Estat amb qui pugui generar una relació segura.

Tot aquest temps he pogut executar una llibertat relativa fora de l’estat espanyol, pero no més enllà de les fronteres d’Europa, donat que tinc el passaport retirat des de fa 10 anys com a “mesura cautelar” que mai no s’ha cancel·lat, i comptant només amb el document nacional d’identitat, no puc anar més enllà.

Havent viscut I visitat ja sobre el 90% dels països del vell continent, aquestes facilitats van camí d’acabar-se el 2020, quan em caducarà el DNI, un document que no puc renovar en una ambaixada sense arriscar-me a ser detingut i extradit.

És en aquest context que està agafant forma una estratègia per poder seguir resistint amb la mateixa (o una superior) llibertat de moviments a la vegada que pugui beneficiar diversos activistes exiliats d’arreu del món, que es troben en una situació semblant a la meva. Si de nou, la situació m’obliga a actuar , vull fer-ho de forma coherent, incloent paraules claus que us resonaran com: cooperativisme, hackeig econòmic, llibertat de moviment, programes de ciutadania i suport mutuu entre lluites.

Tenim tot just un any de marge per desenvolupar aquesta estratègia que desembocarà en una campanya que requereix d’un ampli treball de comunicació, suport jurídic i tècnic en diversos àmbits, i per tant necessitarem tot el vostre suport per posar-nos mans a l’obra.

És per això que, aprofitant el meu aniversari, poso en marxa ara una petita campanya de crowdfunding, de només 10 dies, que permeti aconseguir els fons necessaris per posar-nos a treballar! Amb els 5.000 euros que tenim com a objectiu, crearem un equip que pugui posar en marxa la campanya amb totes les forces i la dimensió necessàries-

Les aportacions que pugueu realitzar ara, no seran a fons perdut sinó que es convertiran en participacions de la cooperativa quan aquesta es posi en marxa.

https://coopfunding.net/ca/campaigns/pre-campanya-pel-futur-de-lexili-denric-duran/

Gràcies per la vostra solidaritat.

Des d’algun lloc d’Europa en el 7è any d’exili.