Ecologia / Esdeveniments

Trobada «Desenredos» i Jornades d’agitació i okupació rural

Compartim els propers esdeveniments organitzats per Rizoma, Tierra y Libertad, xarxa d’àmbit peninsular de col·lectius que es defineixen com a “grups humans amb part o la totalitat de l’economia vinculada a la terra o als recursos locals, que conviuen, que tenen una estructura no jeràrquica i horitzontal, que part de la seva economia és comuna i tenen una visió política que vol fomentar la transformació social, la interdependència, l’autogestió i la cooperació”.

TROBADA “DESENREDOS” (27-30 de maig)

“Desenredos” són unes trobades derivades de les Jornades d’Okupació i Agitació Rural centrades en la formació i debats per a l’aprenentatge grupal en temes que ens poden afectar en el nostre dia a dia de vida comunitària, com ara: relacions, comunicació, poder, assemblearisme, resolució de conflictes… Un dels objectius clau és ajudar per tal que les nostres realitats col·lectives siguin sostenibles en el temps i que ens retroalimentem com a persones i com a grups.
Després d’uns anys sense haver-ne per problemes de lloc on realitzar-les, aquest desembre a les trobades de Rizoma, Tierra y Libertad, es va proposar reprendre-les aquest any 2014 i Sieso de Jaca (Osca) s’ofereix per acollir l’actual.
Va dirigida sobretot a grups amb una trajectòria consolidada i que vulguin aprofundir en la vida en comú.
Ja s’està preparant, es durà a terme del 27 de maig al 30 de maig, concloent amb les festes del 9è aniversari d’okupació de Sieso: del 31 a l’1 de juny.
Recollint les necessitats que van sorgir a les Jornades sobre crisis grupals, hem proposat alguns tallers amb els seus docents que després detallarem.
Com de costum, aquestes trobades són autogestionades, així que compartirem despeses de menjar, la gasolina dels talleristes… intentant minimitzar les despeses coordinant-nos per a les qüestions logístiques que puguin sorgir. Aneu treient la pols a les vostres millors conserves!
Per anar obrint boca, aquí estan alguns possibles tallers i debats:
– Grups intel·ligents: dinàmiques i psicologia grupal, per Fernando Cembranos.
– Sexualitat: nou encontre entre homes i dones, Luco Eisa.
– Com gestionar les nostres emocions sense morir en l’intent.
– Debat: “Militància i criança”, mor el revolucionari quan neix el fill?
– F.O.P. (Fòrum Orientat a Processos).
– Clown: eines humorístiques davant el conflicte.
– Identitat de la xarxa: creant cultura.
– Teatre de l’oprimit.
– Taller de límits grupals.

Contacteu amb nosaltres a través del correu de Sieso: siesodjaca@yahoo.es

http://colectivosrurales.wordpress.com/2014/02/11/nuevo-encuentro-de-desenredos-27-30-mayo

desenredos3

JORNADES D’OKUPACIÓ I AGITACIÓ RURAL (14-20 de juny)

Com ja es va parlar a les trobades d’hivern a Can Biarlu, aquest estiu Casa Selba acollirà les Jornades d’Okupació i Agitació Rural. És una trobada oberta a la participació de totes les persones interessades.

Les dates seran del 14 de juny (arribada i presentació) al 20 de juny, concloent amb la festa major de Casa Selba (21 i 22 de juny).

Casa Selba és un col·lectiu que fa ja més de tres anys que està (pre)okupant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) a Clamosa (marge esquerre de l’Embalsament del Grado). Des de fa ja un any reben pressions de la CHE, malgrat l’absolut abandonament previ de la zona. Organitzen aquestes trobades per donar a conèixer aquest bonic indret, als confins del Sobrabe.

El format de les jornades que s’ha pensat inclou treballs comuns pel matí, i dedicar les tardes a tallers, xerrades, debats, un espai per al treball de la xarxa RIZOMA, etc.

Com a treball comú gran, han pensat en arreglar gran part de la teulada de Casa Selba, així que si disposeu de material (per exemple, taula basta, butilo) o eines que pugueu aportar, poseu-vos en contacte amb ells al correu: uri@autistici.org

Més endavant donarem més informació i una llista concreta per a la coordinació de materials i eines. Us convidem també a donar un cop de mà amb la preparació d’aquesta bogeria, tant si voleu anar a aportar alguns dies de feina en qualsevol moment, com si voleu anar a muntar tota la infraestructura en unes prejornades, que tindran lloc a partir del 2 de juny (després de “Desenredos”), fins que comencin les jornades.

Per poder evitar al màxim l’ús dels diners, hem de confirmar l’assistència el més abans possible comunicant si es pot fer una aportació d’aliments. Així mateix, si hi ha algú animat a participar en la coordinació de les jornades, envieu-nos un correu i us inclourem a la llista interna de coordinació. Si voleu proposar xerrades, debats, així com actuacions per a les festes, també feu-nos-ho saber.

De moment res més, d’aquí un temps publicarem cartells, mapes, etc.

Un petó des dels confins del Sobrarbe.

http://colectivosrurales.wordpress.com/2014/03/02/jornadas-de-okupacion-y-agitacion-rural-14-20-de-junio-en-casa-selva-sobrarbe-aragon/

cartellgc1-e1400177945148

Tags: , , , ,

Comments are closed.