Destacats / Premsa

«La Revuelta Nómada», d’Irola Irratia, parla sobre cooperatisme i autogestió

«La Revuelta Nómada» és un dels programes de capçalera d’Irola Irratia, una ràdio lliure de Bilbao (Biscaia) que ocupa les ones des de 1987 i emet al 107.5 de la FM des del centre cívic del barri d’Irala.

irola_irratia

Aquesta setmana a «La Revuelta Nómada» han iniciat un nou cicle de programes. En aquesta ocasió s’ha endinsat en els budells i engranatges d’eines emancipadores, de lliure adhesió i acceptació que tracten alliberar les nostres ments, cossos, relacions socials, econòmiques i polítiques.

S’hi parla de les cooperatives o del cooperativisme, ja sigui de manera aïllada o integrada, ja sigui per alliberar la parcel·la productiva-laboral o de manera més plena i global en totes els espais indispensables per a desenvolupar una vida plena: alimentació, habitatge, salut, educació, cultural, treball, transport

En primer lloc parlen amb José Luis Carretero Miramar, professor de Formació i Orientació Laboral. Membre de l’Institut de Ciències Econòmiques i de l’Autogestió (ICEA). Amb ell defineixen termes com autogestió, cooperativisme…, i els seus processos històrics. També entren al detall per conèixer els seus avantatges, debilitats, oportunitats i fracassos.

A la segona part del programa conversen amb Xavier Borràs, de la Cooperativa Integral Catalana. Comencen per saber què és, com va néixer i s’està desenvolupant aquest projecte, tot passant a destacar com aquesta eina afronta els grans reptes per transitar fins a un model al marge del capitalisme. I que aquest sigui efectiu, eficaç, possible i realista; un trajecte que estan practicant caminant-lo.

Podeu escoltar el programa aquí mateix (la intervenció de Xavier Borràs, a partir del minut 49:55):

O descarregar-te’l des d’aquest vincle.

Tags: , , , ,

Comments are closed.