Destacats

La CIC i la P2P Foundation, socis estratègics

Ja fa un temps que algunes persones de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) van prendre la iniciativa de començar a col·laborar amb la P2P Foundation després de certificar els objectius que tenim en comú. Precisament, l’Assemblea Permanent del passat 27 de juliol  va aprovar de donar suport a aquesta línia de col·laboració estratègica entre la CIC i la P2P Foundation

De fet, la pròpia la P2P Foundation (fundació per les alternatives peer-to-peer), ja ha manifestat la necessitat que siguem socis estratègics. Es pot trobar més informació sobre els fins de la P2P Foundation a la seva web.

Captura de pantalla 2014-07-31 a les 11.49.21La P2P Foundation té, entre les seves prioritats, el promoure el cooperativisme obert, tal com s’explica en aquest article. En aquest sentit la CIC hi apareix com una de les iniciatives en marxa amb més afinitat amb aquests principis del cooperativisme obert, i per a tots dos sembla important continuar desenvolupant-ho i fer-ho conèixer.

Una altra de les prioritats de la P2P Foundation —i un dels àmbits en els quals han realitzat més investigació—, és el de generar transicions cap a processos productius vinculats al coneixement obert i a una economia social del bé comú. En aquest sentit van estar col·laborant amb Flok Society, un projecte finançat amb el govern d’Equador, per al qual van confegir aquest document.

Michel_Bauwens2

“Michel Bauwens2”, de Bethany Horne – Own work. Sota llicència Creative Commons atribució 3.0 via Wikimedia Commons.

Des del nucli de treball de la CIC en aquest àmbit, se’ls ha plantejat la possibilitat que puguin col·laborar a adaptar un pla d’aquest tipus per al desenvolupament de la CIC a 5-10 anys vista, no solament com a aproximació teòrica, sinó, també, per contribuir a identificar i desenvolupar projectes estratègics clau que permetin que la producció del procomú material i immaterial pugui arribar a ser una de les característiques de referència de l’enfocament productiu de la CIC.

La P2P Foundation ha respost amb entusiasme a la proposta, entre altres motius perquè els permetrà aportar la seva experiència i coneixements a una iniciativa com la nostra, promoguda des de baix, i ja estem començant a constituir un grup de treball comú per posar-nos-hi a treballar. Michel Bauwens, fundador de la P2P Foundation, ha manifestat la seva intenció de trobar finançament per a aquest projecte a través de diverses fundacions europees, de caràcter independent.

A més d’aquestes iniciatives, com a socis estratègics, certament podran aparèixer noves vies de col ·laboració en el futur.

Tags: , ,