El Centre d’Autogestió Primària en Salut d’AureaSocial (CAPS-AS) ens convida a assistir a totes les xerrades i tallers que hi ha programats i compartir coneixement en aquest àmbit de la vida tan mercantilitzat com és la salut perquè siguem capaços de promoure-la i autogestionar-nos.
Xerrada-debat de Josep Pàmies
12 de febrer, 19:00 h
«Les plantes prohibides»
Josep Pàmies és un pagè conegut pel seu suport a la iniciativa legislativa popular (ILP) contra els transgènics a Catalunya, i per ser membre de l’associació La Dolça Revolució, des d’on promou el coneixement i l’ús de les plantes medicinals.
Txi Kung
Dinamitza: Mònica Richard.
Dimecres de 20:00 a 21:30 h.
Divendres de 09:00 a 10:30 h.
Gimnàstica mil·lenària apta per a totes les edats i condició física, destinada a potenciar el nostre estat de salut i mobilitzar l’energia del nostre cos.
L’Art de la Respiració, el Txi Kung, és un art mil·lenari que permet desenvolupar i mobilitzar l’energia interna amb l’objectiu d’aconseguir vitalitat, salut i promoure la longevitat. Practicar Txi Kung enforteix la salut i prevé malalties a través de la relaxació, l’estimulació i l’activació del cos. Es treballa sobre uns exercicis suaus i rigorosos que combinats en seqüències harmòniques augmenten la consciència i capacitat corporal. És un mètode idoni per mantenir-se en forma i protegir-se de la tensió i l’estrès quotidians. En aquesta classe estudiarem el sistema LoHan Txi Kung, que té el seu origen en el Txi Kung emprat pels monjos shaolin com a part del seu entrenament. És un estil que abasta una àmplia metodologia apta per a diversos estats de salut. Aprendrem exercicis simples que fàcilment es podran aplicar a casa i estudiarem la forma de Sup Baat LoHan, les 18 mans de LoHan. Treballarem la respiració per incrementar l’oxigenació del cos i enfortir el pulmó i la flexibilitat i la mobilitat articular per eliminar dolences enquistades, la relaxació per harmonitzar les emocions i tranquil·litzar la ment La classe serà guiada segons les necessitats de la gent que vénen a participar-hi i l’entrada és lliure (es pot fer una aportació voluntària o a través de l’intercanvi).
Apoderament a través de la meditació
Dinamitza: Xavier.
Dijous de 19:00 a 20:30 h.
Del 4 de gener i fins al 14 de maig.
A través del silenci podem conèixer i comprendre els mecanismes mentals que ens limiten i els que ens alliberen.
Comunicació no-violenta
Dinamitza: Mónika.
Dijous a partir del 8 de gener.
Grup d’estudi sobre «Un Llenguatge de Vida», de Marshall B. Rosenberg, Ph.D.
L’emoció en moviment
Dinamitza Ayelén Molina.
Taller intensiu: 12-13 de gener, de 18:00 a 21:00 h.
És un taller d’entrenament psicofísic on es treballa el cos com a instrument de l’expressió.
Taller de biodansa. Un camí per a la transformació social
Dinamitza: Alba Álvarez.
Els dilluns a partir del 19 de gener i fins al 30 de març.
La biodansa ens convida a dansar la vida, a l’expressió saludable del que som, i per això no cal saber ballar. És una proposta que ens porta a través de la música, el moviment, les emocions i el grup, a l’experiència intensa de l’Aquí i l’Ara, i a l’encontre autèntic d’un mateix, de l’altre i d’allò que ens envolta.
Taller de nutrició
Dinamitza: Mariano Sobot.
Dimarts 27 de gener de 18:00 a 20:00 h.
Contempla l’acte d’alimentar-se com un pilar primari a l’hora de prevenir les malalties degeneratives modernes.
Compartim coneixements i experiències. Grup neutre
Dinamitzen: Albert Riera i Sergio Alonso.
Activitat mensual a partir del 28 de gener, de 19:30 a 21:00 h, fins al 22 de juliol.
La comunicació entre pare i fills
Dinamitzen: Jasmine Gregori i Rosa Moretó.
Dimecres 21 de gener de 2015, de 18:00 a 20:00 h.
Espai de reflexió i intercanvi sobre el diàleg entre pares i fills i com gestionar-ne les emocions a través d’ell. Un bon vincle i una bona consciència emocional són el que ens ajuda a créixer en família.
La casa que me habita
Dinamitza: Bettine Grunschel.
22 de gener, presentació del minitaller de 19:00 a 20:30 h.
29 de gener, taller intensiu de 16:00 a 20:00 h.
Si la casa que habito (el meu cos) està construïda per la por, la desconfiança, la no aprovació, la crítica negativa, la rancúnia…, és hora de revisar-ne i potser tirar-ne algunes parts a terra i reforçar l’estructura, ampliar-ne les finestres i canviar-ne el sostre i l’horitzó.
Jornada cos, art i salut
21 de març de 09:00 h a 20:30 h.
DMD- Associació Dret a Morir Dignament
4 de marc de 18:00 h a 20:00 h.
Xerrada per al dret a una mort digna.
L’art du Soleil. Caminant pel cicle menstrual
17 de febrer de 19:00 a 21:00 h.
Consta d’una part d’explicació de les fases principals del cicle menstrual i com reconèixer-les. En la segona part es detalla com entendre el cicle menstrual propi i com fer-lo servir per a la vida diària. El propòsit del taller és que tant dones com homes, però sobretot dones, puguin entendre i funcionar a través de la seva naturalesa cíclica. Això implica poder organitzar-se les tasques a fer durant el mes segons les aptituds i habilitats naturals, trobar els moments idonis per dedicar-li temps al creixement personal i a les relacions amb altres persones.
Ioga
Dinamitza: Fernando Estrada.
Dimecres de 19:00 a 20:00 h.
La pràctica regular del ioga, ĺ’observació de les nostres sensacions i la connexió amb el nostre cos, són eines que ajuden a mantenir la salut física i l’ alegria vital.
Sin adicciones
Dinamitza Juan Pérez, educador social (pròrroga).
La utilització de les drogues. Drogues i addiccions: models i teories, mitges veritats. Reflexions ètiques sobre un conflicte. Tipologies d’addiccions. L’addicció com a problema social i personal. Hàbit i habituació versus addicció i dependència. Perquè es creen habituacions (menjar, droga, sexe, mòbil…) ? Ètica de la responsabilitat i de la llibertat d’elecció en les addiccions. Llenguatge i addiccions: les trampes del llenguatge.
Xerrada introductòria als tòxics ambientals
Dinamitza: Anna Font.
Dimarts 24 de febrer de 18:00 a 20:00 h. Sala-1
El programa continuarà amb altres activitats que s’aniran publicant regularment als respectius webs:
http://caps.aureasocial.org/
http://www.aureasocial.org/
http://cooperativa.cat/
Si voleu proposar activitats per a la promoció i cura de la salut-vida, contacteu amb caps@aureasocial.org.
Comentaris recents