Col·lectivització / Destacats / Economia comunal / Projectes / Salut

Eines CIC: tràmits fàcils per al registre sanitari o obrir un local

A partir de les necessitats detectades en el grup de treball de la Xarxa d’obradors col·lectius, la XCTIT (xarxa de ciència, tècnica i tecnologia) de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), ha elaborat una documentació i un seguit de plantilles perquè resulti més fàcil sol·licitar el registre sanitari d’un producte alimentari o cosmètic o si us cal registrar una activitat o un local.

Aquest servei és gratuït i està disponible per a totes les persones sòcies de la CIC, per a la resta de cooperatives integrals, les persones que formen les ecoxarxes i les comunitats afins que utilitzen moneda social.

A la següent pàgina de Replicat hi trobareu tota la documentació relativa, exemples i plantilles, on haureu de substituir les dades de l’exemple per les dades del vostre projecte.

http://replicat.net/tienda/servicios/registro-sanitario/ (hi podreu descarregar la documentació en català i en castellà).

Des de la XCTIT treballen per generar projectes productius que puguin ser sostenibles en el temps, alhora que respecten el medi ambient i les condicions de treball, perquè des dels nuclis locals s’avanci en els processos de sobirania i transformació social.

Tota aquesta documentació és oficial, està recollida i compilada de diverses administracions i organismes gestors.

La complicada legislació, els vergonyosos obstacles propis de les administracions i les nefastes polítiques dels successius governs han anat creant amb el temps una sensació real d’indefensió dels ciutadans que necessiten una cosa tan legítima com l’autoocupació.

La percepció sobre els tràmits és socint tan negativa que, tot i que les legislacions aplicables a un cas concret presenten llacunes legals, fissures o escletxes que podem aprofitar a favor nostre —o es produeixen simplificacions en els tràmits i exigències per emprendre—, la desafecció i la manca de confiança han minvat de manera important les expectatives de gent que moltes vegades no troba solucions que simplement son just que girem la cantonada.

Tags: , , ,

Comments are closed.