Projectes

Ajudem els projectes de la CIC amb la insubmissió fiscal

Ens apropem als darrers dies per presentar la declaració de la renda, i si encara ho teniu pendent i heu pensat a fer insubmissió fiscal, aquest correu pot ser d’especial interès per a vosaltres. Si encara esteu recollint informació sobre com funciona, en podeu trobar al Manual de desobediència econòmica 2013

Diversos projectes vinculats a la CIC han respost enguany el formulari de l’oficina de desobediència econòmica a AureaSocial, ja que són receptors de recursos provinents de la insubmissió fiscal.

Per això, us facilitem la llista a continuació, perquè pugueu valorar les diferents opcions. També, podeu optar si hi teniu interès, per d’altres col·lectius que us siguin propers:

DateCuenta / projecte “Vencidxs” – Barcelona

El projecte més gran de memòria històrica que mai no s’hagi realitzat a l’Estat espanyol surt ara a la llum, però necessitem la vostra ajuda per difondre’l. Vam recórrer 12.000 km per recopilar 160 hores d’un centenar de represaliats pel franquisme. Ho vam fer tot de manera autogestionada, sense patrocinis ni subvencions. Només amb l’ajuda de moltes persones. Ara et necessitem per difondre-ho: el primer pas ja està fet, la publicació d’un llibre mitjançant aquest crowdfunding: http://www.lanzanos.com/proyectos/vencidxs-sale-a-la-luz/. Un documental i un web públic i gratuït vindran després.
Compte: 1491 0001 23 2032064327 (concepte: insubmissió fiscal datecuenta).
www.datecuenta.org • info@datecuenta.org

L’hort d’en Càndido – Castellbisbal (Vallès Occidental)

L’Hort és un projecte col·lectiu obert que gestiona la cessió d’ús de 8 hectàrees de terreny d’oliveres, fruiters i horta i on es practica l’aprenentatge agrícola, la gestió comunitària i horitzontal i la regeneració de la terra.
Compte: 1491 0001 29 1009175421 (concepte: insubmissió fiscal hort càndido )
lhortdencandido@cooperativaintegral.cat

Can Biarlu – Querol (Alt Camp)

Som un col·lectiu de persones que caminem juntes per anar construint el projecte de Repoblament Rural que té com a objectiu retornar a l’escenari rural per replantejar la nostra forma de relacionar-nos amb l’entorn i entre nosaltres. Amb la finalitat de recuperar, optimitzar i col·lectivitzar els recursos que ens ofereix la terra, actualment en desús i abandonada. Amb els principis d’autogestió, cooperació i suport mutu com a forma de relació. Les esferes del projecte pretenen abarcar tots els àmbits de la nostra vida (alimentació, habitatge, educació, salut, art) per tal de repensar-los, desconstruir-los i tornar-los a inventar!
Compte: 1491 0001 29 1009175421 (concepte: insubmissió canbiarlu)
canbiarlu.blogspot.sg • canbiarlu@cooperativaintegral.cat

Terrassa Respon – Terrassa (Vallès Occidental)

Local autogestionat, assembleari i cooperatiu obert a persones i col·lectius amb l’objectiu de crear un espai comunitari d’intervenció social. Som una plataforma de comunicació, educació i col·lectivització per a l’empoderament i l’autosuficiència .
Compte: 1491 0001 29 1009175421 (concepte: insubmissió Terrassa Respon)
trsrespon.org • terrassarespon@gmail.com

La Compostadora. Horts, jardins i permacultura -– Breda-Arbúcies (Baix Montseny)

La Compostadora som un grup multidisciplinari que treballa en la investigació, experimentació i desenvolupament de la permacultura. Des de La Compostadora creiem que cal idear noves formes de defensa i resiliència perquè puguem decidir com volem viure. Ens dediquem al disseny de projectes de permacultura, facilitant l’autogestió i la reutilització dels recursos naturals.
Actualment ens estem centrant sobretot en projectes de sobirania alimentària i en la formació d’agricultura ecològica en els quals s’inclou, també, el coneixement de plantes medicinals i els seus usos.
Volem iniciar un de banc de llavors tradicionals hortícoles, de cereals i medicinals de la regió del Montseny i fer planter per autogestionar-nos.
Compte: 1491 0001 27 2021740028 (concepte: insubmissió fiscal la compostadora)
http://lacompostadora.wordpress.com • lacompostadoracoop@gmail.com

AureaSocial – Barcelona (Barcelonès)

Espai obert de la CIC a la Revolució Integral. Metaprojecte autogestionat on es desenvolupa el Sistema Públic Cooperatiu i especialment dos grans àrees: la salut i l’educació. Entre altres, a l’espai hi ha, també, una cuina comunitària, un hort urbà, una biblioteca comunitària, el Centre d’Atenció Primària de Salut i els Espais d’Aprenentatge Col·lectiu.
Compte: 1491 0001 27 2021740028 (concepte: insubmissió fiscal AureaSocial)
aureasocial.org • info@aureasocial.org

L’Albada. Espai per a l’educació viva – Arbúcies (Baix Montseny)

L’Albada creu en la força i la capacitat de l’ésser humà per a trobar les seves pròpies eines i recursos, per això oferim un espai en el qual les persones rebem acompanyament en els nostres processos de vida i aprenentatge.
L’Albada està basada en diferents referents i experiències pedagògiques, sense tancar-se a cap ideologia rígida, dins d’un marc de flexibilitat, respectant la diversitat i tenint en compte la societat on vivim (tot i que col·laborem per a la seva transformació). Un espai on ésser, expressar-se, compartir i créixer, de forma individual i grupal.
Compte: 1491 0001 25 2033579927 (concepte: insubmissió fiscal Albada)
albadaarbucies@gmail.com • albadaviva.blogspot.sg

Caixa d’emergència per a projectes d’educació lliure descentralitzats (arreu de Catalunya)

La Caixa d’Emergència per a projectes d’educació lliure és una eina de suport mutu entre projectes educatius autogestionats basats en l’acompanyament respectuós. L’objectiu és donar suport, tranquil·litat i estabilitat als projectes, famílies i acompanyants perquè puguin continuar desenvolupant el seu projecte sense el neguit que genera la incertesa, en un moment donat, de no tenir cobertes les necessitats bàsiques perquè aquest pugui tirar endavant. Els recursos seran gestionats de forma assembleària, oberta, col·lectiva i comunitària.
Els principis bàsics per al bon funcionament d’aquesta iniciativa són: la confiança, la comunicació i la transparència.
En definitiva, la Caixa d’emergència és un fons col•lectiu que servirà com a ajuda puntual per donar suport a projectes i a totes les persones que en formen part, en moments de gran necessitat. Per això hem definit una sèrie de criteris que se seguiran a l’hora que un projecte pugui recórrer a aquest fons comú.
Compte: 1491 0001 29 1009175421 (concepte: insubmissió caixa d’educació)
ainaalles@moviments.net

CASX. Cooperativa d’autoinançament social en xarxa

La primera cooperativa financera a l’Estat espanyol que opera sense interessos. Cooperativa de serveis d’estalvi i finançament de caràcter assembleari, autogestionada i sense ànim de lucre. Gestiona els estalvis dipositats i el finançament sense interessos. Qualsevol persona pot associar-s’hi amb l’aportació d’una quota única de 15 euros i de 51 euros en el cas de col·lectius. Les persones associades hi poden fer dipòsits d’estalvi o donacions per poder finançar projectes de caràcter social, cooperatius i autogestionats, individuals o col·lectius, que busquin un benefici per al bé comú i que siguin respectuosos amb el medi ambient.
CASX porta poc més d’un any de funcionament i els estalvis reunits fins ara estan sobre els 70.000 euros, amb què s’estan finançant una dotzena de projectes.
Compte: 3035 0175 81 1750731680 (concepte: insubmissió fiscal)
casx.cat • casx@casx.cat

Cooperativa Integral Catalana

Iniciativa en transició per a la transformació social des de baix, mitjançant l’autogestió, l’autoorganització i el treball en xarxa. Iniciada l’any 2010. Cooperativa com a projecte que practica l’autogestió econòmica i política amb la participació igualitària dels seus membres, integral perquè ajunta tots els elements bàsics d’una economia com són producció, consum, finançament i moneda pròpia i, al mateix temps, perquè vol integrar tots els sectors d’activitat necessaris per viure: alimentació, salut, educació, energia, transport … La cooperativa és d’àmbit català i vol vehicular la seva presència al territori a través d’ecoxarxes i nuclis locals, que funcionen amb tota autonomia.
S’organitza a través d’assemblees obertes quinzenals on es prenen les decisions referents al seu funcionament. En aquestes assemblees que es denominen «permanents», entre altres afers, es fa el seguiment de les tasques que estan desenvolupant les diferents comissions i grups de treball. També, es pot acordar la creació de nous grups de treball o comissions si es detecta alguna necessitat específica. Articulem les comissions de treball en nodes. Aquests abasten i interrelacionen diferents comissions que tenen certa relació entre si.
Compte: 1491 0001 29 1009175421 (concepte: insubmissió fiscal CIC )
cooperativaintegral.cat • info@cooperativaintegral.cat
Tags:

Comments are closed.