Actualitat / Destacats

Manual de desobediència econòmica (2013)

Presentem el Manual de desobediència d’aquest 2013. Aquest any no pensem fer una impressió massiva centralitzada, sinó un procés de diverses edicions en paral·lel a diversos territoris, per promoure que la versió que arribi a cada lloc inclogui els projectes a finançar propis d’aquest territori. ’única edició que s’enviarà en un àmbit territorial major, serà la que s’inclou en la campanya de cofinançament: La desobediència no cap a la presó, protegim la Revolució Integral, que s’està realitzant a la plataforma autogestionada CoopFunding. I en la qual les aportacions a partir de 20 euros, s’inclouran el Manual de Desobediència econòmica 2013.Fa més d’un any, en el manifest dret a rebel·lió convidàvem als ciutadans a no pagar els impostos a l’Estat, perquè ja avui dedicar al públic no és destinar a l’Estat, sinó destinar a iniciatives socials que l’Estat ha deixat de finançar, tancant l’accés a aquests serveis a una part important dels seus contribuents, perquè no per casualitat privatització ve de privar.

MANUAL DESOBEDIÈNCIA_CATALÀ PDF
PORTADA MANUAL DESOBEDIENCIA_CATALÀ PDF

La insubmissió fiscal del 2012 es va estendre a múltiples territoris, obrint la participació a projectes diversos que van assumir l’autogestió fiscal com a forma d’invertir els recursos desviats del control estatalPer facilitar la descentralització i l’autogestió autònoma a nivell local, iniciada amb la xarxa d’oficines de desobediència econòmica, proposem que puguin llistar els projectes on desviar els recursos de manera local. D’aquesta manera pensem que pot facilitar la interacció de les persones decidides a exercir el seu dret legítim de desobeir mitjançant la declaració de la renda, amb els projectes que actualt estan treballant de manera autogestionada, per a una transformació de la societat, gestionat des de baix i sense dependre de les institucions ni de recursos privats.

D’aquesta manera, en el Manual de desobediència, hi haurà una part comuna, amb l’explicació detallada de com realitzar la insubmissió fiscal a la declaració de la renda i altres estratègies relacionades amb la desobediència integral i una altra part autònoma, on es podran incloure els projectes de cada territori.

Es del tot il · legítim que ens pengin a l’esquena una extraordinària deute que no ens correspon i que se’ns exigeix ​​amb retallades pressupostàries que han condemnat als ciutadans a l’empobriment, a la pauperització de les seves condicions de vida, al desmantellament dels serveis públics, a la inestabilitat familiar, a la pèrdua de futur, al consum de fàrmacs i la decadència democràtica, ara que es deixa regala milers de milions d’euros als bancs, es silencia la compra de material militar per altres milers de milions, se’ls permet a les elèctriques que ens estafin amb el dèficit tarifa, el ròssec continua fins a l’infinit.

En aquest context, de declivi generalitzat, la insubmissió fiscal és una de les propostes que fa visible el descontentament amb la gestió estatal, obrint així les possibilitats d’una gestió de la cosa pública des d’un altre lloc i amb altres intencions, estenent així l’empoderament col · lectiu a partir d’accions individuals i socialitzant la desobediència com a pràctica per a la transformació!

Ara mateix la visibilitat d’aquestes estratègies depèn de totes nosaltres, així que seguim treballant intensament …… Us esperem!

Mail general informació i preparació campanya desobediència econòmica 2013 >> info@derechoderebelion.net

Tags:

Comments are closed.