Actualitat / Salut

18 de març: Dolça Revolució i l’estèvia a AureaSocial

Aquest dissabte 18 de febrer a les 12:00 h AureaSocial (Sardenya, 263, Barcelona) acollirà la conferència de Lola Roma, coordinadora de Dolça Revolució –al capdavant de la qual hi és en Josep Pàmies, associat recentment a la Cooperativa Integral Catalana–, «En lluita per l’estèvia i altres plantes medicinals». 

L’ús de l’estèvia, de fet, està en perill perquè el Regne d’Espanya, a través de l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN), està ordenant als productors i distribuïdors de la planta Stevia Rebaudiana, la retirada de la venda de qualsevol producte que contingui les fulles d’aquesta planta medicinal. Es tracta d’una campanya que afecta milers de consumidors.

Mentre es permet que grans corporacions de l’alimentació produeixin a partir de l’estèvia l’additiu alimentari E960, a través d’un procés industrial que elimina l’esteviòsid, AECOSAN no autoritza la comercialització de la planta tot al·legant que es tracta d’un nou aliment. No obstant això, els arguments en què es basa l’autoritat sanitària espanyola ja han estat rebatuts per tribunals de justícia europeus, el que permet que l’estèvia estigui legalment a l’abast dels consumidors d’Alemanya, Itàlia i altres països de la CE.

Hi ha una campanya en marxa de recollida de signatures a change.org adreçada a la ministra espanyola de Sanitat, Dolors Montserrat, que ja aconseguit aplegar més de 44.000 persones.

 

Tags: , ,

Comments are closed.