Esdeveniments / Health / Salud / Salut

VACUNA COVID, QUINA ÉS MILLOR?

Quina és la millor vacuna per la covid-19 La cursa contrarellotge per la millor vacuna està en mans de les farmacèutiques, les més anomenades són Pfizer, Moderna, AstraZeneca i la russa Sputnik. Però quina d’elles té el percentatge d’eficàcia més elevat? És a dir, dit clar i català: amb quina d’elles tenim més probabilitats de sobreviure i no patir efectes secundaris ni seqüeles?

Suposo que del cert no ho sabrem fins que passin alguns anys, però de moment aquestes són les xifres de les quals disposem. Si la covid té una mortalitat mitjana del 4% (segons el diariomedico.com), és a dir que tenim un 96% de probabilitats de sobreviure. Amb les vacunes Pfizer és només d’un 95%, Moderna un 94,5%, AstraZeneca d’un 70,4% i Sputnik 91,4% (segons 20minutos.es)

vacuna covid
vacuna covid

Recordem, per un moment com treballen les vacunes. Una vacuna és una preparació destinada a generar immunitat adquirida contra una malaltia estimulant la producció d’anticossos. Aquesta estimula el sistema immunològic del cos a reconèixer a l’agent com una amenaça, destruir-lo i guardar un registre d’aquest, de manera que el sistema immune el pugui reconèixer i destruir més fàcilment més endavant.

Sistema immunològic

En altres paraules, les vacunes estimulen el sistema immunològic propi per tal de fer front, amb èxit, a la malaltia en un futur.

Atenció, sí, has llegit bé sistema immunològic! El nostre sistema immunològic és el que acaba amb la malaltia, no les vacunes. Aquestes només l’estimulen. Si has vist les dades i donada la gran incertesa, una de les coses més útils que podem fer és estimular tant com puguem el nostre sistema immunològic i augmentar el nombre de defenses naturals del nostre cos. Seria lògic dedicar-se, en cos i ànima, a mantenir les nostres defenses al 100%? Per descomptat que sí.

Per ajudar-te a tenir cura de la teva salut i la dels teus, des de la Cooperativa el Poblet, et connectem amb Immunes Health, una plataforma de base comuna compromesa de manera proactiva i preventiva en la salut comunitària. I et convidem a les Xerrades Immunes Health. vacuna covid

Xerrada Immunes Health

La pròxima xerrada “Respirar Bé Per Viure Millor” serà el dia 2 de desembre a les 18 h a https://ca.meet.coop/b/enr-xbn-czr-msh . Perquè “Respirar Bé” és el primer pas per tenir un sistema immunològic fort i sa. Una millor oxigenació de la sang ajuda a reduir el desgast cel·lular, disminuir la inflamació i, per tant, millorar la resposta immunològica en general. vacuna covid

A més a més: “Quan a causa de la nostra postura en seure oprimim el nostre diafragma i tots els òrgans sota la seva cúpula, l’oxigen que nodreix el nostre cervell es redueix de manera alarmant, creant molèsties com: cansament a mitja tarda, mals de cap, dificultat per mantenir la nostra atenció sobre un tema, falta de memòria, insomni. En aquesta xerrada en línia, farem exercicis que ens ajudaran a protegir el diafragma i entendre que significa això de respirar bé per viure millor tant a escala física com emocional.” vacuna covid

Us hi esperem!! vacuna covid

Tags: , ,

Comments are closed.