Actualitat / Notícies Cooperatives / Salut

Presentació del Centre d’Autogestió Primària en Salut

El CAPS situat a AureaSocial serà la primera llavor del Sistema de Salut Pública Cooperativista de la CIC.

El Centre d’Autogestió Primària en Salut, situat a AureaSocial, és la primera llavor del Sistema de Salut Pública Cooperativista de la CIC.

Aquest pròxim dijous 31 de gener es presentarà, dins del cicle de xerrades «Davant del capitalisme: un altre model econòmic, una altra salut», el Sistema de Salut Pública Cooperativista (SSPC) i el primer node d’aquest sistema, un Centre d’Autogestió Primària en Salut (CAPS), de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), a les 19:00 h a AureaSocial, al número 263 del carrer de Sardenya de Barcelona.

L’SSPC emergeix davant la necessitat d’humanitzar la medicina, ja que hi situa les persones com a eix principal. El seu objectiu final és l’autogestió de la salut, individual i col·lectiva, mitjançant la preservació, la promoció i la conservació de la salut i dels estils de vida. Aquest sistema de salut contempla la ineludible necessitat d’unificar la medicina i d’humanitzar la salut, a més de considerar  l’ésser humà com un ésser multidimensional, on no solament es contempla l’aspecte biològic i en què és fonamental la responsabilitat i la participació activa de les persones en la seva salut.
El CAPS és un espai per a la prevenció, la promoció, la conservació i l’atenció primària en salut, que funciona de manera autogestionada, segons un sistema mutualista-mancomunat: es manté amb les quotes de les persones que fan contribucions periòdiques i segueix el principi de cadascú segons les seves possibilitats. La presentació anirà a càrrec d’algunes de les persones integrants de l’equip que han posat en marxa l’SSPC i el CAPS.

Recordeu

Presentació del Sistema de Salut Pública Cooperativista i del primer Centre d’Autogestió Primària en Salut

Lloc: AureaSocial, projecte autònom d’iniciativa col·lectivitzada (PAIC) de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), carrer de Sardenya, 263, Barcelona.

Hora: 19:00 h.
Tags: ,

One Comment

  1. Com es pot treballar amb vosaltres el nou cap?
    Sóc auxili administrativa de sanitat i tinc una amiga que es infermera que també voldria col·laborar.

    Com podem col·laborar?
    Com funciona?