Actualitat / Economia comunal / Projectes

Para, Cuina i Pensa 2016. Agenda per a l’Autonomia

Para, Cuina i Pensa 2016 és una agenda-receptari, il·lustrada i enquadernada a mà, que busca l’enxarxament de projectes que caminen cap a l’autonomia, alhora que un projecte col·lectiu d’autoocupació. A l’hora d’escriu aquesta nota 146 persones ja han aportat 3.415 euros dels 3.500 que fan falta per tirar endavant el projecte. Només queden 4 dies perquè feu la vostra aportació!

Es tracta del segon acte d’un projecte que nasqué l’any passat amb Para, Cuina i Pensa, l’agenda del Vallès Agrosuficient, en què un grup de sis persones van unir els seus esforços, somnis i passions per teixir aquesta Agenda-Receptari artesanal que va superar totalment les seves expectatives.

L’agenda és el primer pas per mica en mica constituir Bauma, un viver de projectes que dóna suport a continguts amb voluntat d’abastir la societat de materials i recursos teòrics, culturals, literaris i artístics en un format artesanal, cuinat a foc lent i amb les nostres mans, assumint tot el procés de producció. És també un projecte d’autoocupació que ens ha de permetre reformular el concepte de treball, que vol poder ajudar tots els projectes que caminen cap a l’autonomia a poder presentar i compartir les seves experiències en llibres de qualitat.

Quins projectes participen de l’Agenda?

Enguany volen oferir una nova agenda-receptari, però aquesta vegada l’èmfasi no està en l’agrosuficiència: volen posar la mirada en les experiències que, arreu del territori català, aposten per una autonomia real, construint veritables Zones Autònomes que ens permetin viure en llibertat.

Així, hi trobarem projectes d’autogestió de la salut, comunitats de vida, fons documentals cooperatius, xarxes d’estudi autònom… Saben que el moment actual és propici a aquestes iniciatives (o ara o mai!) i per això creuen important crear xarxes i donar-les a conèixer. Però no obliden que són somnis que vénen d’antic, des que la humanitat s’ha hagut d’enfrontar a sistemes jeràrquics: també hi trobareu, doncs, relats històrics de moments espontanis de lluita, insubmissió i autoorganització. Molts acaben en derrota: però entenen que no hi ha derrota que valgui mentre construïm autonomia.

para_cuina_02

Tags: , , , ,

Comments are closed.