Cursos / Destacats

Nou taller de seguretat digital i activisme a Calafou

El cap de setmana del 5 i 6 d’abril tindrà lloc a Calafou (Vallbona d’Anoia) una sego a sessió de formacio en seguretat digital i activisme, a la qual tothom és convidat a assistir-hi i aprofitar-ne les ensenyances.

Per què formar-nos?

Com a activistes sabem quant necessari resulta aprendre a utilitzar tàcticament la xarxa per millorar l’impacte i l’abast de les nostres accions, però també sabem que hem d’aprendre a protegir-nos ja que tot el que fem a Internet , amb un mòbil o amb una targeta, cada vegada amb més sovint, i de manera més ubiqua i persuasiva, conforma la nostra identitat electrònica. Aquest infinitat de dades compon un graf social l’anàlisi del qual ho revela gairebé tot sobre nosaltres i les persones amb qui interactuem. D’aquesta manera, el control i la vigilància per part de les institucions de poder, els governs, les multinacionals, la policia…, augmenta cada cop més. En aquests últims mesos hem pogut veure com Microsoft, Yahoo, Google, Facebook, YouTube, AOL, Skype i Apple s’han conxorxat amb el Servei Nacional de Seguretat dels Estats Units per espiar, i ens hem sorprès descobrint càmeres il·legals que observaven centre socials i, també, hem vist com s’ha intentat utilitzar perfils a Internet per criminalitzar i enviar a la presó diverses persones per les seves conviccions polítiques.

Per això hem de ficar més llenya al foc i aprendre a desenvolupar pràctiques molt més segures dins del ciberespai —però també fora d’ell. Els moviments socials i les persones activistes hem d’esdevenir més responsables en el nostre dia a dia respecte a com el nostre ús de les tecnologies de la informació i de la comunicació ens posen, o poden posar el nostre col·lectiu, en perill.

Aquesta formació busca proveir elements de reflexió així com pràctiques amb eines concretes per desenvolupar una perspectiva holística de la seguretat i integrar-la en cada pas que fem en les nostres vides.

La formació s’ofereix a activistes, radical community managers, feministes, periodistes i advocats propers als moviments socials. Si creus que correspons a algun d’aquests perfils apunta-t’hi, i si coneixes algú que correspon a aquests perfils fes-li saber aquesta convocatòria .

La formació a Calafou

  • On? A Calafou, Colònia ecoindustrial postcapitalista. En aquest enllaç trobaràs informació sobre com arribar-hi.
  • Quan? Dissabte 5 i Diumenge 6 d’abril, de les 10:00 h a les 14:00 h i de les 16:oo h a les 20:00 h (si fa no fa).
  • Com? Has de preinscriure’t omplint aquest formulari i detallant-hi algunes de les teves motivacions. Se seleccionaran per a aquesta formació 20 persones com a màxim. El grup de formadors el componen 4 persones. Et demanem que vinguis amb el teu portàtil, ja que preferim que aprenguis a configurar les eines en la teva estació de treball. Si no tens portàtil podràs fer servir un ordinador al Hacklab.
  • Quant costa? Impartim la formació gratuïtament. Et demanem una contribució de quatre euros/ecos per menjar i 1 euro per esmorzar (14 euros/ecos X 3 àpats i dos esmorzars) i una quota de manteniment d’1 euro per dia per despeses comunes com aigua i electricitat (2 euros/ecos x 2 dies ). Si se’t selecciona et demanarem ingressar 16 euros/ecos per a despeses menjar i quota manteniment + 10 euros/ecos de fiança prèviament a la trobada, és a dir 26 euros/ecos en total. Si participes a tot el taller et tornarem els 10 euros/ecos al final la formació. Aquesta fiança ens permet assegurar-nos que es dóna valor a la nostra feina i temps i que les places disponibles es cobreixen com s’ha previst.

 

taller-seg-abril-2014

 

Tags: , ,

Comments are closed.