Destacats / Revolució Integral

Atorguen el premi Drets Humans a Enric Duran (amb vídeo)

El XIII Festival de Cine i Drets Humans de Barcelona ha decidit atorgar el premi honorífic de Drets Humans a l’activista català Enric Duran «en suport a les seves causes judicials pendents amb les entitats bancàries, perquè desestimin les seves demandes judicials i perdonin el deute».

Aquest certamen cinematogràfic té com a objectiu difondre un cinema que faci reflexionar, desperti consciències, denunciï injustícies i reflecteixi la diversitat social i cultural de la humanitat, en la cerca d’una humanitat sostenible, sota la cultura de pau i la resolució no violenta dels conflictes i el pensament critic.

La cerimònia de cloenda del XIII Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona se celebrà el passat dijous 1 de desembre als Cinemes Texas de Barcelona (Bailèn, 205), amb l’assistència d’un nombrós públic, on es va fer lliurament dels diferents premis de cada secció oficial a competició i dels premis honorífics contemplats, com el que s’atorga a Enric Duran. L’entrada a l’acte és de franc.

Enric Duran va expropiar, com a part d’una acció política, gairebé mig milió d’euros a diferents entitats financeres amb l’objectiu de denunciar, en les seves pròpies paraules, el «depredador sistema capitalista» i de finançar diferents moviments socials anticapitalistes. Va rebre el sobrenom de Robin Bank per la seva afirmació que la pràctica totalitat dels diners va ser donada a organitzacions socials, com s’explica al vídeo Retorn. Actualment, està en crida i cerca.

Durant l’acte de lliurament Enric Duran hi va participar a través de videoconferència (vegeu el comunicat que hi va llegir) i el premi va ser lliurat a sa mare, na Fina Giralt.

Tags: , ,