Actualitat / Salut

6-7 de novembre. VII Congrés d’Entrevoces a Madrid

Entrevoces és un projecte que ha nascut rere l’escalf de la invitació realitzada per Intervoice per celebrar a l’Estat espanyol el seu setè congrés mundial, que es farà enguany a Alcalà d’Henares (Madrid) els dies 6 i 7 de novembre.

Intervoice és una xarxa internacional dedicada a l’estudi, educació i investigació sobre l’escolta de veus, que compta amb centenars de grups en més 25 països. La seva aportació en l’àmbit de la salut mental ha estat essencial per poder pensar el dolor psíquic des d’una perspectiva completament diferent de la que ofereix el paradigma biologista que a dia d’avui predomina en la psiquiatria i la psicologia.

LOGO_entrevoces

Sota el lema «Construint en comú, construint el comú», enguany s’hi abordaran dues idees centrals i una aposta a l’hora d’afrontar el sofriment psíquic. Dues línies que discorren paral·leles  i a les que els agrada creuar-se de tant en tant. Un conjunt de paraules que pretenen recollir infinitat de matisos alhora que transmetre un missatge de la manera més honesta i clara possible. Aquest lema no és màrqueting, «perquè no tenim res a vendre, ni diners que guanyar. És, sobretot, una declaració d’intencions», diuen els organitzadors.

Entres els assistents a aquests important trobada internacional hi seran membres de la Xarxa de Grups de Suport Mutu, formada per persones psiquiatritzades i crítiques amb el Sistema de Salut Mental (xarxagam.org), que hi intervindran amb una xerrada-debat sobre «Els grups de suport mutu com a forma d’autogestionar i polititzar el nostre malestar».

El 10 de Novembre, s’impartirà el Taller: “Apoyo Mutuo y Prácticas de Emancipación Activistas Transformadoras, amb Sasha Altman, a les 17:30h; i el Taller: “Discontinuación del Uso de Drogas Psiquiátricas: Una Guía Basada en la Reducción del Daño”, de Will Hall. A les 19:30h. Ambdós tallers, a l’Espai Josep Bota de Fabra i Coats (C/ Sant Adrià, 20).

Sascha Altman Dubrul, cofundador de The Icarus Project Network, una xarxa de Grups de salut mental i un projecte de comunicació multimèdia nascut fa 13 anys. La finalitat d’Icarus és canviar la forma en què ens referim a les experiències psicòtiques, creant un nou llenguatge i una nova narrativa, lluny del llenguatge clínic que silencia les veritables causes dels patiments. Autor de: “Navegando el espacio entre la Brillantez y la Locura”.

Proposa el taller: T-MAPS o Mapeja-T, Transformative Mutal Aid Practices (Suport Mutu i Pràctiques d’Emancipació Transformadores) des de l’Activisme. Mitjançant diversos tipus d’aproximacions: narratiu, teatre de l’oprimit, etc., busca la transformació de l’individu. A un context de grup, es treballa en l’elaboració d’un mapa personal que ajudi a navegar en temps de crisi, les relacions personals amb el món.

Will Hall, membre d’Icarus Project i de Hearing Voices Network als EUA, és mestre, consultor i escriptor en Diversitat Mental, amb pràctica de teràpia privada a Portland, Oregon. Ha realitzat capacitacions, consultories en salut mental, trauma, violència domèstica, resolució de conflictes, treball de processos i desenvolupament organitzacional en 8 països. El seu treball i aprenentatge procedeix de la seva pròpia experiència de patiment mental i recuperació. Ha col·laborat en l’elaboració de la guia: “Discontinuación del uso de Drogas Psiquiátricas: Una Guía Basada en la Reducción del Daño”, publicada per The Icarus Project i Freedom Center.

Iniciatives com la d’aquest congrés són eines per enfortir el que fan en el dia a dia multitud de persones i col·lectius en aquests àmbits.

La trobada és totalment autogestionaa, i des l’enllaç que teniu a continuació podreu inscriure-us al congrés i, també, veure el programa del mateix, i articles relaciados amb l’escolta de veus: http://www.entrevoces.org.

Tags: , , , ,

Comments are closed.