Col·lectivització / Notícies Cooperatives

23-F. Acte de suport amb l’Escudella Solidària #EscudellaNoEsToca

Des de fa gairebé 1 any i 6 mesos que l’Associació ESCUDELLA SOLIDÀRIA desenvolupem, al nostre local de Passeig d’Olot 68 de Girona, activitats de formació, d’acompanyament a idees individuals i col.lectives, lúdiques, de suport logístic a Projectes d’ emprenedoria, de facilitació en el dia a dia d’Entitats i Col.lectius de Girona, de debat i de culturització ciutadana.

Hi estem fomentant la participació, la sensibilització, el consum responsable i ecològic, l’aprofitament i el reciclatge, l’ús de la moneda social, l’accés lliure a la cultura i les noves tecnologies, la igualtat d’oportunitats, la sociabilització, la sinergia, el respecte mutu i la interculturalitat.

A més, estem col.laborant amb Cooperatives, ONGs, la Mancomunitat Sta.Eugènia-Can Gibert, la Xarxa pels Drets Socials de Girona-Salt, el Centre Cívic Can Ninetes, l’Ajuntament de Girona i d’altres Associacions Gironines, acollint la seva activitat i promovent conjuntament la cultura popular (creació Gegants de Sta.Eugènia, participació en Actes interculturals i Associatius, etc.).

I tot això, gràcies a l’ús compartit d’un espai comú de trobada que faciliti l’articulació de projectes conjunts.

Però resulta que la Comunitat de Propietaris de Passeig d’Olot 68-70 de GIRONA (a on tenim el local), no està d’acord amb el projecte i ens volen fora de l’edifici. I el seu desacord parteix, principalment, del desconeixement absolut del que fem a ESCUDELLA SOLIDÀRIA.

En aquest gairebé any i mig d’activitat no hi ha hagut incompliments normatius, ni conflictes repetits, ni molèsties quotidianes.Sempre hem respectat el Reglament Municipal i hem actuat d’acord amb les obligacions normatives.

Però la oposició frontal de la Comunitat no ha canviat mai degut, en gran part, a que cap dels veïns i veïnes de l’edifici han volgut entrar al local tot i haver rebut repetides invitacions per part nostre. Unes invitacions que tenien com a objectiu que coneguessin què fem al local i deixessin de banda els seus prejudicis previs.

Però no només no han volgut conèixer quí som ESCUDELLA SOLIDÀRIA, sinó que ens han denunciat perquè marxem dels seus baixos!

L’argument oficial de la demanda és que tanquem una sortida d’emergència que, de manera obligatòria i en compliment de la normativa abans esmentada, varem haver d’obrir per poder desenvolupar qualsevol activitat al local.

Però la vertadera raò de la demanda va més enllà d’una porta, i té com a objectiu fer fora una entitat social que, degut al nom d’Escudella Solidària, assocíen a pobresa i menjadors socials.

Un rerafons classista fruït del desconeixement i la manca d’interès per saber què fa la nostra Associació.

Així doncs, aquest Dimarts a les 10:00 h al Jutjat de 1a Instància num. 2 de Girona (Av.Ramòn Folch), l’Associació ESCUDELLA SOLIDÀRIA no defensarem només la necessitat reglamentària d’una porta.

  • Defensarem un model col.lectiu i participatiu de viure…
  • Defensarem un espai comú a on reforçar les relacions humanes i la sinèrgia entre Entitats…
  • Defensarem l’aposta per la sociabilització i sensibilització ciutadana, la igualtat d’oportunitats, el repecte i el lliure accés a la cultura…
  • Defensarem el sentit comú…

I demanarem Justícia!

Però no ho podem fer sols.

I és per això que, si també defenseu aquests valors i la necessitat d’espais com el nostre, us convoquem davant de la porta de Jutjats abans d’entrar a declarar al judici.

Us hi esperem!

#EscudellaNoEsToca

Cartell 23F ESCUDELLA SOLIDÀRIA

Tags: , ,

Comments are closed.