Actualitat / Premsa

17G, 22:25 h: «Ciutat Morta», del silenci al Canal 33

Finalment, després de molt temps de silenci i d’ocultació —formes, també, de coartar la llibertat d’informació i d’expressió—, el documental Ciutat Morta es podrà veure aquest dissabte 17 de gener a les 22:25 h al programa de cinema Sala 33, al Canal 33 de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Ciutat Morta denuncia «un dels pitjors casos de corrupció policíaca dels últims anys a Barcelona». El cas, conegut com 4F, es remunta al 2006, quan quatre persones van ser detingudes per uns aldarulls que van acabar amb un agent de la guàrdia urbana ferit per l’impacte d’un objecte. D’acord amb una primera versió, l’agent havia rebut l’impacte d’un test que havia caigut des d’un balcó, però hores més tard es va afirmar quehavia estat per una pedra llançada des del carrer. Les quatre persones detingudes van defensar sempre la innocència i també van denunciar haver rebut tortures. Una d’elles, Patrícia Heras —que ni tan sols era present al lloc dels fets—, es va suïcidar cinc anys després, durant un permís penitenciari.

A principis de desembre de 2014, Eugeni Sallent —director de TV3—, davant la pressió popular, va donar el seu braç a tórcer i en la sessió de control de la CCMA va derivar en un canvi de postura de la televisió pública de Catalunya per decidir, finalment, que s’emetés el documental abans d’acabar gener de 2015.

Els responsables de ‘Ciutat Morta’, la productora Metromuster, han fet una crida per les xarxes socials on animen a la gent a anar al seu bar per mirar el documentari en companyia. També, des de Cafèambllet s’ha emès un vídeo per recordar a tothom que difongui la possibilitat de veure el documental aquest dissabte.

Captura de pantalla 2015-01-15 a les 11.50.36

El documental és, també, un homenatge a totes les persones torturades pels estats i els seu aparell polític, policíac i judicial, a totes les que han patit conseqüències psicològiques irreversibles i també a les que ens han deixat amb dignitat, com Patricia Heras.

El 4 de febrer d’aquest any s’alliberarà el documental a la xarxa i es farà un acte públic a les Cotxeres de Sants, el qual anunciarem oportunament.

+ informació:

https://ciutatmorta.wordpress.com/
https://twitter.com/ciutatmorta
http://www.desmontaje4f.org/
https://documental4f.wordpress.com/

Tags: , , ,

Comments are closed.