Actualitat / Esdeveniments / Notícies Cooperatives / Projectes / Salut

15-17 de març. Crida a la Revolució Integral! Jornades descentralitzades d’informació i acollida

LOGOBRIesperanto15-17 de març. Amb Enric Duran! Crida a la Revolució Integral. Crida a l’acollida coordinada i a un nou projecte col·lectiu (RADI)

Com sabeu, Enric Duran, promotor de la Cooperativa Integral Catalana (CIC) —iniciativa en transició per a la transformació social des de baix, mitjançant l’autogestió, l’autoorganització i el treball en xarxa— ha fet una crida, en el context de la Revolució Integral, a la desobediència davant del tribunal que pretén jutjar la seva acció de reapropiació. En aquest context, a més, en el seu tercer comunicat, Enric Duran  —que ara demana suport financer perquè cap desobedient vagi a la presó— ha anunciat un nou projecte col·lectiu: RADI (Revolució, Acció, Desobediència, Integral) per protegir la Revolució Integral.

La Revolució Integral implica una acció conscient per a millorar i recuperar les qualitats i valors de la vida en comú i, alhora, la construcció de noves formes organitzatives que garanteixin igualtat de decisió i equitat en la cobertura de les necessitats vitals. Com diu ell mateix, «no n’hi ha prou amb la indignació i només el compromís revolucionari que vagi acompanyat d’una actitud de Desobediència Integral respecte del poder legal-polític-financer, podrà dur-nos a aconseguir els canvis que volem veure en el món».

Per tot això, i coincidint amb aquests postulats i amb el primer aniversari de la publicació per a l’autogestió Rebel·leu-vos! i el quart aniversari de la publicació Podem!, l’assemblea de la Cooperativa Integral Catalana se solidaritza amb la lluita d’Enric Duran i s’afegeix a:

• promoure la reflexió, el debat i l’enxarxament d’iniciatives autogestionàries que estiguin treballant en aquesta mateixa línia, i alhora, de persones i col·lectius que vulguin sortir del sistema capitalista;
• promoure la convocatòria d’assemblees de tots els processos vinculats a la CIC (nuclis, ecoxarxes, projectes…) perquè debatin sobre la proposta de Revolució Integral i participin de manera activa en aquesta acció coordinada durant el cap de setmana del 15 al 17 de març, en què caldrà que en decideixin la durada i el format;
• cridar i convocar a totes les cooperatives integrals, projectes autogestionats, nuclis d’autogestió local, ecoxarxes i, també, a les iniciatives autònomes afins als principis de la Crida a la Revolució Integral, perquè s’organitzin jornades descentralitzades d’informació i acollida durant el cap de setmana del 15 al 17 de març, es faciliti la participació a totes les persones que vulguin conèixer el que s’està fent i es faci ja el pas per començar a ser part d’un procés de construcció autogestionària, fora del capitalisme.

Proposem una acció similar a la que ja es va fer el 17 de setembre de 2009, quan més d’un centenar de «punts de trobada» van sortir al carrer. Ara, però, amb l’oportunitat de vincular-hi realitats de construcció social molt més avançades de les que hi havia en aquell moment. I en aquesta ocasió no proposem una manera concreta d’acollir a les persones interessades, sinó que convidem a la creativitat de cada procés per adaptar i donar forma a la proposta segons el moment en què s’estigui.

L’objectiu és fer l’acollida a totes les persones que vulguin conèixer o fer directament el pas cap a un procés de construcció fora del capitalisme.Des de l’assemblea de la Cooperativa Integral Catalana i amb la confirmació que diversos nuclis i projectes de la xarxa territorial seran partícips d’aquesta iniciativa:Convoquem a tots els nuclis d’autogestió local, ecoxarxes, cooperatives integrals i altres iniciatives i projectes autogestionaris a participar de manera activa en aquesta acció coordinada, en què cal escollir-ne la durada i el format. El cap de setmana del 15 al 17 de març, doncs, fem la Crida a la Revolució Integral.

Totes les novetats a l’entorn de l’acollida coordinada per a la Crida a la Revolució Integral es publicaran a través del web https://revolucionintegral.crowdmap.com/, on es recolliran totes les informacions d’accions previstes, amb un mapa  i un calendari de les convocatòries que es vagin produint.

[Vols ajudar a finançar una estructura organitzativa de protecció perquè cap persona desobedient no hagi d’anar mai a la presó? Fes-ho des d’aquest vincle!]

Comments are closed.