Col·lectivització / Destacats / Economia comunal / Projectes

11 de juny. Comencem a definir una Xarxa de Tallers Comunals

Tant si necessites un espai de taller adequat per fer una feina que t’han ofert, o perquè no disposes de la maquinària necessària, o perquè vols fer un nou projecte productiu, o et falten companys de treball, o necessites aprendre una tècnica amb mestres especialistes, aquestes serien algunes de les raons per crear una Xarxa de Tallers Comunals.

Des de la XCTIT volem encendre la flama per promoure aquesta XARXA DE TALLERS COMUNALS en àmbit global, però basada en criteris de proximitat i sostenibilitat. En aquest sentit, el dia 11 de juny  en la  trobada OSCEDAYS us convidem a participar a l’espai de treball per començar a definir la Xarxa de Tallers Comunals, d’àmbit global, basada en criteris de proximitat i sostenibilitat.

oscedays

Els OSCEdays són unes jornades que s’organitzen a nivell global per reflexionar, treballar i difondre els conceptes d’Economia Circular en Codi Obert, des d’una perspectiva social i d’interès comú. Experts i entusiastes de tot el planeta treballen simultàniament i comparteixen idees i solucions, prototips, sistemes, productes i dissenys per a una Economia Circular en Codi Obert (aquí els resultats i més informació de l’edició de l’any passat).

antonioalmagrobuhigas_7_puertosantamaria1

Els objectius  per la creació de la Xarxa de Tallers Comunals  són:

  • Generar una xarxa de tallers i recursos.
  • Compartir les ofertes de treball i serveis que ens arriben als diferents tallers.
  • Potenciar-nos als canals de difusió unes entre les altres amb l’objectiu de potenciar un teixit de tallers comunals.
  • Realitzar intercanvis amb moneda social.

Des del taller a Can Fugarolas veiem limitada la capacitat de producció, encara que disposem de coneixements i de certes màquines interessants. Necessitem ser més persones per assumir els projectes productius que hi arriben , així com poder intercanviar formació, maquinària, recerca, disseny, models i prototips. També, volem que la Xarxa de Tallers Comunals gaudeixi de franc d’aquest recursos:

  1. La Replicat, Plataforma d’intercanvi tecnològic sense ànim de lucre  un aparador botiga per difondre projectes, prototips i serveis.
  2. La Llicència XCTIT-GPL, un protocol que garanteix un control de versions per oferir millores i que es conforma com un segell de qualitat i de transparència en les qüestions de sostenibilitat i condicions laborals adequades.

Informacions d’interès

Us hi esperem! Arriba l’enginy!

Tags: , ,

Comments are closed.