Actualitat

Violència i detencions racistes a Terrassa

Aquest passat divendres 26 de gener, de matinada, els mossos d’esquadra van entrar amb violència en un habitatge de Terrassa i, sense més motiu, van agredir sis persones i van detenir-ne 4 d’elles, que van passar el cap de setmana als calabossos.

Els fets haurien tingut lloc la matinada de dijous a divendres. Segons explica en un vídeo difós a la xarxa, Karim, un dels afectats pel que qualifica d’agressions, i conegut a Terrassa per la seva implicació en moviments socials, eren a casa d’uns amics, celebrant un sopar, quan els veïns van trucar a la porta per demanar que no fessin tant de soroll. Segons el relat de Karim, tot i la predisposició a baixar el volum, al cap de cinc minuts van arribar els Mossos i els van identificar.

En un moment determinat haurien agredi un dels afectats, i tot seguit s’hauria produït una baralla entre la policia i els detinguts, amb corredisses per l’escala i cops a tort i dret. “Volien matar-me, asfixiar-me”, assegura Karim, un de les dues persones presumptament agredides que no han estat detingudes. Segons SAT són sis els agredits, quatre dels quals els detinguts (tres homes i una dona).

Els afectats, que consideren racista i xenòfoba la seva detenció, han manifestat que denunciaran davant la justícia l’actuació dels Mossos per maltractaments i lesions. Els afectats són d’origen marroquí i coneguts en ambients dels moviments socials a Terrassa per la seva activitat.

+ informació: Solidaritat antirepressiva de Terrassa (SAT)

Tags: , ,

Comments are closed.