Educació / Esdeveniments

VII Convivències per a adolescents de la CIC

Aquesta Setmana Santa celebrarem les VII Convivències per Adolescents de la CIC, a Rurania, a Maçanet de la Selva.

Un cop més les i els joves tindran la possibilitat de gaudir d’un espai a la natura, on podran compartir, observar i experimentar la vida en comunitat i l’autogestió, amb un acompanyament respectuós amb el seu creixement i desenvolupament personal.

Convivències per Adolescents de la CIC és un projecte autogestionat pels mapares, els i les adolescents i els acompanyants que hi participen.

Les Convivències se celebren 3 cops a l’any: les Convivències de Primavera, coincidint amb les vacances de Setmana Santa; les Convivències d’Estiu; i les Convivències d’Hivern per Nadal.

Durant uns 4 o 8 dies aproximadament (depèn de l’època i de la disposició dels participants), els joves conviuen i s’autoorganitzen amb l’acompanyament respectuós dels acompanyants, en algun projectes en el qual puguin enriquir-se ampliant els seus coneixements veient i aprenent diferents maneres de viure.

Aquest cop podran observar i aprendre en que consisteix una masoveria en un entorn natural.

Des de les primeres convivències que es van celebrar la Primavera del 2013, el nombre de participants ha anat augmentant i el darrer estiu, els i les joves van decidir que volien formar dos grups, donat que ambdós grups tenen necessitats diferents. Un dels grups és el Grup de Joc (o dels més joves) i l’altre el Krub de Devad (o dels més grans).

A partir d’aquest moment el Krub de Devad va decidir que volien participar més activament en la gestió i organització de les seves convivències, i fer altres activitats com ara: fer rutes, trobar-se més sovint per fer assemblees i debats, etc.

En aquesta nova etapa, els dos grups de vegades fan junts les convivències i d’altres no. Tot i que tenen diferents necessitats, no volen perdre els vincles que s’han creat entre ells al llarg d’aquest 2 anys, i justament les Convivències d’aquesta primavera han decidit fer-les junts.

A totes les famílies que us ressoni aquesta manera acompanyar als i les adolescents us volem convidar a conèixer-nos.

Els que hi esteu interessats podeu enviar-nos un e-mail a: convivencies@cooperativaintegral.cat.

Cartell 9 (2)

Tags: ,

Comments are closed.