Actualitat / Col·lectivització / Destacats

«Reconeixent el teixit», una invitació a la reflexió a partir de la Carta de la Terra

«Reconeixent el teixit» és una proposta del fotògraf Luis Camargo que es presentarà el dissabte 29 i el diumenge 30 d’abril com a exposició i en dues àgores a la Sala H de l’IES Verdaguer, al Parc de la Ciutadella, a partir d’una reflexió sobre la Carta de la Terra i en el marc de la celebració de la Fira per la Terra d’enguany al passeig de Lluís Companys i al Parc de la Ciutadella.

Pel que fa a les àgores, aquest és el programa:

Dissabte 29

12:00 a 14:00 h.
Vida sostenible de col·lectius amplis.
Cooperativa Integral Catalana – Beatriz Domínguez.

16:00 a 18:00 h.
Les relacions humanes.
Canviant paradigmes – Joan Carol.

Diumenge 30

11:00 a 12:00 h.
Retorn al coneixement de les plantes.
Josep Pamies – Dolça Revolució.

16:00 a 18:00 h.
Ciutadania terrestre
Viver Ecoòfic – Daniel Turón i Pere Lluis Pla-Boixo.

La Carta de la Terra i els fractals

La Carta de la Terra és la declaració ecològica internacional més consistent que s’ha generat en la darrera centúria. Aquest document defineix una sèrie de propòsits a realitzar per fer sostenible la nostra vida al planeta des del punt de vista ecològic, social i humà.

La realització dels ideals que planteja la Carta de la Terra ha anat emergint a poc a poc, com una forma d’autoorganització de les bases socials, responent a les necessitats humanes d’aquests temps. En el cas de la Fira per la Terra, petites associacions i individus generen múltiples iniciatives que van des de l’alimentació, les energies renovables, la salut, els drets humans i animals, els oficis tradicionals, les iniciatives socials, fins l’espiritualitat.

En el seu treball artístic amb els fractals, Luis Camargo ha desenvolupat una sèrie d’obres en forma de llum, amb la intenció de tornar a les persones un referent simbòlic bàsic, l‘autosimilitud, mitjançant un objecte útil. Per a aquest fotògraf, «els símbols no són ni més ni menys que resums d’un contacte que tenim amb la realitat natural des de fa milers d’anys i han arribat a nosaltres de manera monopolitzada per les religions».

Podeu llegir + informació en aquest vincle.

Tags: , , ,

Comments are closed.