Destacats / Revolució Integral

«Per canviar-ho tot», una crida anarquista per a la revolució integral

«Per canviar-ho tot, una crida anarquista», és un projecte que s’origina des de CrimethInc, una xarxa internacional de persones amb set de revolució.

El text d’aquest manifest, que entenem en la línia de la revolució integral, ha estat elaborat en cooperació amb persones voluntàries dels cinc continents, que han col·laborat per fer-ne possible la impressió i perquè aquest fulletó ens arribi a les mans.

Hi ha una versió digital disponible en diverses llengües a tochangeeverything.com, amb altres materials relacionats, per bé que pots baixar-te el pdf amb la versió catalana des d’aquest vincle.

Per anar obrint boca, us oferim el vídeo d’introducció, i algun dels textos de la crida.

Per canviar qualsevol cosa, comença arreu

Si poguessis canviar alguna cosa, què canviaries? Aniries de vacances durant la resta de la teva vida? Faries que els combustibles fòssils deixessin de generar un canvi climàtic? Demanaries bancs i polítics ètics? Segurament res és més irreal que esperar resultats diferents sense fer cap canvi estructural.

Les nostres lluites personals, econòmiques i emocionals reflecteixen els desastres i conflictes a nivell global. Podríem passar la resta dels nostres dies intentant apagar aquests incendis d’un en un, però tots brollen de la mateixa font. Cap pedaç seria útil; hem de repensar-ho tot d’acord amb una lògica diferent.

El fantasma de la llibertat segueix assetjant un món construït en el seu nom. Se’ns ha promès la completa autodeterminació: se suposa que totes les institucions de la nostra societat haurien d’atorgar-la.

No obstant això, si tinguessis completa autodeterminació, què estaries fent ara mateix? Pensa en l’immens potencial de la teva vida: els vincles que podries crear, les experiències que podries viure, totes les formes amb les que podries omplir de sentit la teva existència. Quan vas néixer, semblava no haver- hi límits pel que podries arribar a ser. Representaves pura possibilitat.

En general, no ens aturem a imaginar res d’això. És només en els moments més bells, quan ens enamorem o aconseguim una gran fita, o quan visitem terres llunyanes, que sentim breument el vertigen del que podrien estar fetes les nostres vides.

Què és el que limita el teu potencial? Quanta agència tens sobre l’entorn que t’envolta o sobre com passes el teu temps? Les burocràcies que t’avaluen en funció de com segueixes les instruccions, l’economia que et concedeix poder d’acord al benefici que generes, els reclutadors de l’exèrcit que insisteixen en què la millor manera de “ser tot el que pots ser” és sotmetre’t a la seva autoritat… Creus que tot això et permet aprofitar al màxim la teva vida segons els teus propis criteris?

El secret que no ens expliquen és que totes tenim completa autodeterminació: no perquè ens sigui concedida, sinó perquè ni tan sols la dictadura més totalitària podria llevar-nos-la. No obstant això, tan aviat com actuem per nosaltres mateixes entrem en conflicte amb les institucions que suposadament són allà per assegurar-nos la llibertat.

[Continua llegint aquesta important crida des d’aquí.]

Tags: , , , ,

Comments are closed.