Col·lectivització / Destacats / Revolució Integral

Neix el comitè de suport a la ZAD de Notre Dame des Landes

En les darreres setmanes, el govern francès està advertint a la població que les obres d’un futur macro-aeroport tornaran a començar a partir del gener de 2016 a la Zone a Defendre (ZAD) de Notre Dame des Landes (Nantes), cosa que implicaria un més que probable desallotjament amb abundant violència policial.

En el moment en què el Partit Socialista ha de rebre al seu propi país la cimera internacional contra el canvi climàtic, pretén donar una imatge ecologista, mentre vol demostrar mà dura contra els que utilitzen l’acció directa per defensar la terra i pretén continuar obstinadament un projecte que ha estat àmpliament rebutjat per la població.

Recordem que la multinacional Vinci i l’Estat francès volen construir un macroaeroport allà on hi ha terres i boscos amb una gran biodiversitat, la qual quedaria immediatament destruïda amb les obres i el trànsit aeri.

A més a més de l’oposició del sector agrícola, s’ha gestat durant anys de reivindicació una comunitat de convivència de veïns i ocupants al mateix territori on es vol fer l’aeroport. En el procés de resistència dut a terme els darrers anys s’ha creat una densa xarxa de suport entre els habitants i una economia pròpia, al mateix temps que s’ha expulsat les institucions estatals com la policia o l’exèrcit de la zona. Estem parlant, en definitiva, de la zona alliberada de presència estatal més gran d’Europa, la qual ha estat batejada pels seus habitants com a ZAD (Zone a Defendre).

El comitè català de suport a la ZAD acaba de néixer. Si hi voleu col·laborar o formar-ne part, si us plau, escriviu a: zadcatalunya@riseup.net.

Tags: , , , ,

Comments are closed.