Actualitat / Premsa

L’Audiència anul·la la condemna contra els editors de Cafèambllet

L’Audiència de Barcelona no creu que els editors de la revista Cafèambllet, Albano Dante Fachin i Marta Sibina, hagin de ser condemnats. El major robatori de la història de Catalunya (Part I + Part II), vídeo que tots dos van penjar a Youtube per denunciar la corrupció i l’opacitat en la sanitat catalana, ja ha tornat a la Xarxa i Josep Maria Via, president de l’Hospital del Mar que els va denunciar per vulnerar el seu dret a l’honor, no ha de ser indemnitzat, com establia una sentència del Jutjat de primera instància número 37 que han tombat els magistrats de l’Audiència.

La sentència de la secció dissetena, el ponent de la qual és el magistrat Paulino Rico, dictamina que el dret a la llibertat d’expressió empara els continguts del vídeo. Especialment, la frase en què els editors de Cafèambllet equiparaven a Via amb altres gestors que, com Ramon Bagó i Carles Manté (embolicats en casos d’adjudicacions i cobraments irregulars) «s’han enriquit a costa d’enfonsar la nostra sanitat». Per aquesta frase la jutgessa va condemnar els editors a pagar a Via 10.000 euros . Els magistrats de l’Audiència consideren que l’afirmació és una opinió emparada pel dret a la llibertat d’expressió i que el vídeo no insulta ni menysprea al denunciant . «Estem contents. La sanitat catalana té un problema i és molt greu que això no es pugui denunciar», ha afirmat Dante.

El vídeo de Cafèambllet qualificava de «vergonyós» un article publicat per Via a El País en el qual defensava la reducció dels controls en la despesa pública. Marta Sibina, locutora de la peça, també es preguntava si per Via «no seria més còmode que li ingressessin directament els diners de la nostra sanitat en un compte a Liechtenstein» i concloïa: «Gent com vostè (en referència a Via), com Bagó, com Manté i tants altres que s’han enriquit a costa d’enfonsar la nostra sanitat…».

Dante i Sibina criticar ahir la decisió de la jutgessa de primera instància , que els va ordenar destruir el vídeo i els enllaços al mateix des de totes les pàgines web , inclosa la del diari nord-americà The Washington Post , que es va fer ressò de la condemna a cafèambllet.


Marta Sibina i Albano Dante Fachin celebren l’absolució.

Cafèambllet en paper a tot Catalunya

D’altra banda, just aquests dies, Cafèambllet ha iniciat la campanya a Verkami Que el Cafèambllet arribi a tot Catalunya per «crear una publicació massiva i gratuïta per respondre contundentment a aquesta manipulació constant. Per conquerir el carrer amb informació lliure». La idea és posar en marxa una publicació massiva i gratuïta de 145.000 exemplars amb la intenció d’inundar Catalunya amb la informació que ens volen amagar. Un mitjà massiu que no degui res a cap banc, a cap partit ni a cap govern. Sense subvencions públiques, sense publicitat institucional i sense crèdits de la banca. Proposen posar un exemplar del Cafèambllet a cada bar, a cada sala d’espera, a cada tren, a cada botiga, a cada hospital i a cada perruqueria de Catalunya. Informació alternativa però a la vegada massiva.

L’objectiu: assolir 25.000 euros per fer front a les despeses d’impressió, papers, etc., per als mesos d’abril, maig, juny i juliol. Tanmateix, en data d’avui ja s’han aplegat més  de 32.000 euros, inclosos alguns de la Cooperativa Integral Catalana, que va aprovar en la seva darrera assemblea de fer-hi una aportació.

Tags: , , , ,

Comments are closed.