Notícies Cooperatives

La Cooperativa Integral Catalana al Festival d’Economia Solidària i Cooperativa (Atenes)

Aquest octubre se celebra la tercera edició del Festival d’Economia Solidària i Cooperativa, a Atenes. Aquest any el festival vol obrir la seves portes a projectes i col·lectius d’arreu d’Europa. Els seus organitzadors han convidat la CIC a participar-hi i a compartir amb la resta d’assistents els seus plantejaments i la seva experiència. Igualment han escrit als impulsors del nou projecte Fair.Coop, perquè algú pugués presentar-lo. I també han convidat companyes de la Xarxa d’Economia Solidària (XES) i de Can Masdeu.

Així doncs, aquest 6 d’octubre tres activistes de la Cooperativa volen cap al país hel·lènic. Per aprofitar el viatge, abans del festival, que tindrà lloc els dies 10, 11 i 12, visitaran projectes i col·lectius de Salònica, Creta i Atenes. Clíniques autogestionades com la Clínica Comunitària d’Hellenikó, centres socials okupats, projectes d’economia alternativa, ecovil·les i comunitats…

PROGRAMA DEL FESTIVAL:

http://www.festival4sce.org/en/festival-program-2014/

A continuació, compartim el manifest i el vídeo de difusió del festival:

A la Grècia de la crisi social, econòmica i mediambiental, on l’estructura social s’ha enfonsat i els comuns estan amenaçats, on l’atur i l’angoixa econòmica són una realitat per a molts de nosaltres, els culpables d’aquesta estafa que anomenen crisi no han estat processats pels seus crims i la promesa corrumpuda d’un creixement màgic segueix sent un mantra repetit.

Però no tothom espera immòbil o es conforma amb promeses buides. Al contrari, som cada vegada més els qui participem activament en grups i xarxes de solidaritat, intercanvi alternatiu i economia cooperativa per donar vida a un món on acumular diners ja no sigui un fi en si mateix.

Aquests projectes, que s’estenen al llarg i ample del país, no només representen una magnífica ajuda a la nostra vida diària, sinó que també representen una societat que ha rebutjat el sistema de valors capitalista.

Nosaltres, els grups que coorganitzem i participem al Festival d’Economia Solidària i Cooperativa, no esperem canviar les nostres accions per vots, guanys futurs ni reconeixement social, tal i com fan altres organitzacions caritatives o (anti)socials que publiciten les seves suposades “accions socials”.

El nostre objectiu final és crear estructures tant socials com econòmiques que es basin en les persones i no en el benefici. No volem tornar als temps prèvis al Memoràndum; els nostres objectius són la millora en l’autoorganització, l’autosuficiència i la prosperitat genuïna, sense reparar en els indicadors econòmics.

L’enorme participació en el primer i segon Festival ens va deixar un bon sabor de boca i molt sobre què reflexionar, així com ganes de més acció. Aquest any estem preparant la continuació d’aquest esforç: ampliant fronteres, centrant-nos en fer contactes i intercanviar experiències i inquietuds entre grups, però també parlant amb els ciutadans sobre aquest món diferent, aquest món que no és només factible i imprescindible, sinó que ja existeix.

Estàs convidada!

Des de l’organització del Festival, s’ha creat un crowdfunding amb l’objectiu d’aconseguir 4.000€, per cobrir principalment les despeses de desplaçament i allotjament dels convidats d’arreu. Animem a fer-hi contribucions:

banner_crowdf_fescl

Compartim també un recull de cròniques, textos, documentals i pàgines d’interès sobre la situació a Grècia:

Bws1Je9IEAEiwS1.png:large

Tags: ,

Comments are closed.