Actualitat / Audiovisuals / Revolució Integral

La CIC, estreny llaços al Village des Possibles de Mosset

El passat cap de setmana del 4 i 5 de juny va tenir lloc a Mosset (Conflent, Catalunya del Nord) la trobada biennal Village des Possibles.

Es tracta d’una reunió itinerant que a fa a diferents pobles del Conflent (Fiols, Mosset, Prada…), en forma de festival, on s’inclouen activitats artístiques i basada en propostes cap a una transició a un món més civilitzat, a partir d’elements post-capitalistes: autonomia, autogestió, ecologia o socioecologia, des de l’alimentació a l’energia, passant per l’intercanvi de llavors.

Com ja és habitual en les darreres edicions, van convidar membres de la Cooperativa Integral Catalana a participar-hi, tot reservant-los un espai per a una llarga ponència, amb l’objectiu de compartir l’experiència de vertebració horitzontal i des de la base que proposa la CiC des de 2010 cap a la desconnexió de l’estat. Tot plegat, amb la intenció de desenvolupar experiències d’enxarxament similars a les nostres ecoxarxes i de cara a avaluar quines eines del comú de la CiC, podrien ser viables i compatibles amb la legislació de l’Estat francès.

A la xerrada, oferta pels membres de la CiC Joel i Patrícia, hi van assistir unes 50 persones, de les quals, només dues no havien sentit a parlar mai del nostre moviment social.

Village des Possibles from Cooperativa Integral Catalana on Vimeo.

Algunes de les preocupacions, són, pel que fa als nostres veïns:

  • La individualització, divisió social i alienació de l’individu
  • Arribar a la ciutat.
  • El fort paternalisme que busca el ciutadà francès del seu estat.

És per això, que es pregunten si les formes jurídiques de la Cooperativa podrien replicar-s´hi, tot facilitant la involucració i vertebració, també, a les ciutats. Els vam respondre qua aquí ens passa quelcom similar: la sostenibilitat i la permacultura a les ciutats semblen difícils, si no inviables; per bé que l’autogestió, entesa com l’autogovern, des de tots els membres d’un col·lectiu, sí que es pot realitzar i sembla la forma més transparent i pràctica de govern, encara que per això, cal la sobirania alimentària, tecnològica…, i, per tant, és fonamental la relació amb l’àmbit rural i la pagesia, ja que l’alimentació és l’eix fonamental en les vides i el dia a dia de tot ésser.

mosset_villagedespossiblesTambé, es va parlar de la deslegitimització de l’estat: posar en dubte la relació de coherència entre allò legítim i allò legal; la perpetuació de les desigualtats a partir de la legislació dels estats, amb doctrines per confrontar-los, quan no, directament amb el poder militar, la força física o la violència.

Igualment, es va fer pedagogia sobre l’aberració de la moneda centralitzada, que crea jerarquies, provoca arbitrarietat, errors, desatenció, diferències, marginació i esclavatge que han alimentat els deliris imperialistes durant els darrers mil·lennis.

Tags: , , ,

Comments are closed.