Actualitat

La CIC a la trobada d’estiu pel decreixement

Els dies 28 i 29 d’agost la CIC, a través de Jordi Flores, va ser present a Portbou (Alt Empordà) i a Cervera de la Marenda (Rosselló), per participar a les jornades sobre decreixement que organitzava Can Decreix. Amb força assistència, el dijous va ser el moment de presentar el funcionament de la CIC a unes 60 persones, en diversos grups al matí i a la tarda. 

La intenció inicial de Flores era parlar sobre moneda social i intercanvis amb grups del nord, però es va trobar que dijous molta gent havia vingut expressament per informar-se sobre la CIC. Can Decreix li va demanar si podia fer una presentació i dinamitzar un grup de treball, perquè es veu que hi havia previsió de fer-ho amb altres membres de la CIC desplaçats des de Barcelona, com efectivament va passar amb la caravana ecològica de L’Art du Soleil.

Un moment de la trobada a Portbou.

Un moment de la trobada a Portbou.


El que més va agradar a Jordi Flores va ser l’interès que van mostrar diverses persones i col·lectius per aplicar un model semblant a les ecoxarxes i la CIC a França. De fet, alguns ja havien vingut a la trobada de cooperatives integrals de Saragossa. Van parlar de diverses xarxes ja existents i alguna cooperativa que ja s’està formant, però van quedar molt il·lusionats amb algunes explicacions i detalls sobre la CIC que no coneixien en profunditat. 

També, van demanar que la CIC mirés de participar a diverses trobades que s’han de fer properament a Perpinyà, Montpeller, Nimes, Grenoble i París. A Perpinyà, per proximitat, tenen un grant interès a establir intercanvis amb les ecoxarxes del nord de Catalunya i amb la CIC. Es va parlar de rutes de transport i coordinació de rebosts i d’accions conjuntes sobre la gestió i l’accés a la terra, aigua, etc.

Sobre la CAC, hi va haver un col·lectiu/cooperativa interessat a fer comandes de més de 1.000 litres d’oli d’oliva ecològica per fer sabons i altres productes artesans. Hi ha altres productes que també els podrien interessar i es podria començar a valorar aquest tipus d’intercanvis, perquè ells proposaven intercanvi de productes i pagaments amb moneda social. De fet, es va connectar a dos coordinadors de dues monedes socials a França. Per bé que no hi va haver molt temps per parlar-ne, sembla que aquestes monedes són més complementàries que no pas alternatives, i estan més vinculades a l’euro (són directament convertibles).

a les trobades hi van ser presents membres de diferents moviments decreixentistes i objectors de l’Estat francès, com Serge Latouche, però també del Canadà (Bob Thomson), Bèlgica, Llatinoamèrica…

Tags:

Comments are closed.