Esdeveniments / Ressenyes

“La insistencia. Anarquismo, cultura, autogestión”.

Presentació del llibre

“La Insistencia. Anarquismo, cultura, autogestión” per Xavi López.

 

El  proper dijous día 1 de febrer en l’espai Aurea Social a les 19:00h us convidem a la presentació del llibre de Xavi López “La insistencia. Anarquismo, cultura, autogestión”, publicat per l’editorial Volapük de Guadalajara.

Hi hauràn exemplars disponibles en Aurea Social amb 30% descompte.

Llibre: 12€. 10 Faircoins. fQ551eqTpQFJPnT6QtxYGqgjiDtqrDbrV3

 

Foto: Coberta llibre "La Insistencia" per Xavier López

Foto: Coberta llibre “La Insistencia” per Xavier López

 

El llibre es doncs, en primer lloc, com una introducció als fenòmens més comuns, i alhora més desconeguts pel públic, de la història de l’anarquisme, especialment focalitzats a l’entorn de la ciutat de Barcelona. La cronologia, tot i que pot semblar un xic agosarada (més o menys explora l’estrany període entre 1870 i 2017), no vol ser únicament una introducció històrica per a nouvinguts.

Aquí rau el significat del títol: el que s’explora aquí, com s’explora un paisatge desconegut, és la “insistència” d’una sèrie d’idees i pràctiques revolucionàries i autogestionàries al llarg de la nostra història recent, concretades en el fenomen de la cultura obrera del primer terç del segle XX, però que al llarg del segle han patit un seguit d’aventures més o menys afortunades.

L’autor ressegueix aquestes aventures al llarg de la transició, del període de la segona restauració borbònica (anomenat “democràtic”), els difícils anys del neoliberalisme per als moviments socials, i les crisis actuals. El libre és, doncs, un assaig històric i polític, un text militant a la vegada que informatiu, que vol donar un concepte ampli de cultura popular, no tant com a folklore o producció de significats, sino com a cultura política de resistència, present en tots els àmbits de la vida humana.

 

 

Tags: , , , ,

One Comment

  1. a quina hora és fa la presentació?