Actualitat / Salut

“Fem la nostra”: Solidaritat amb Josep Pàmies

Compartim el manifest de suport a Josep Pàmies, pagès de Balaguer, impulsor de l’associació Dolça Revolució, membre de Som lo que sembrem i Slow Food Terres de Lleida i autor del llibre “Una dolça revolució”.

Pàmies, ben conegut per la seva entrega a la recuperació i difusió dels sabers i usos populars de plantes medicinals i la seva crítica al sistema mèdic hegemònic i els poders dominants, ha estat denunciat pels Mossos d’Esquadra.

Es convoca una concentració de suport l’11 de desembre a les 10.30h davant els Jutjats de Balaguer.

La informació sobre el cas es troba a la web www.femlanostra.org.

Pàmies denunciat

L’abril de 2012, Josep Pàmies posa un terreny a disposició de l’Associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals per a que els seus socis hi poguessin cultivar plantes per a usos medicinals, entre elles la marihauna.

Aquesta estiu,  com a conseqüència d’un incident al·liè a la qüestió,  ocorregut en la finca de l’empresa Pàmies Hortícoles, es va requerir la presencia dels mossos d’esquadra. Va ser llavors quan els agents van veure les plantes de marihuana de l‘associació, les van requisar i van interposar una denúncia al Josep Pàmies per un Presumpte Delicte Contra la Salut Pública.

A partir d’aquesta denuncia, el Jutjat de 1ª Instància i Instrucció nº 3 de Balaguer ha citat a declarar al Pàmies el proper dia 11 de desembre a les 11 del matí.

Manifest de suport: Solidaritat amb Josep Pàmies, plantem Marihuana i fem la nostra

Ja són massa les plantes prohibides, ja són massa les persones acusades de cultivar-les i ja són massa els coneixements populars que ens impedeixen compartir. Les cultures pageses són fruït d’una relació mil·lenària entre la humanitat, el medi i la resta d’espècies. Cap estat, cap universitat, cap lobby empresarial, cap hospital les ha de poder impugnar, amagar o privatitzar.

Som persones conscients i solidàries i no creiem en el paternalisme d’una administració que criminalitza les actuacions pel bé comú al temps que entorpeix la justícia davant la corrupció; una administració que protegeix els grans interessos econòmics i dilata la resolució  de les causes d’arrel de la malaltia, la pobresa i la destrucció del planeta.

Ens oposem a la inculpació de Josep Pàmies i la Dolça Revolució de les Plantes Medicinals, per cultivar, recomanar i facilitar marihuana per a usos medicinals. Considerem injust que no es  permeti  cultivar marihuana per a usos mèdics, quan d’aquesta activitat se’n derivaria la millora i curació de diverses malalties com ho demostren centenars d’estudis científics i la pràctica diària de milers de persones.

Mentre siguem privats de poder decidir directament sobre allò que ens afecta amb consultes vinculants i altres mecanismes horitzontals,  manifestem la nostra voluntat de desobeir lleis injustes i, entre elles, les que ens porten a presentar aquest manifest.

I per això:

# Demanem l’arxivament de la causa contra Josep Pàmies i la Dolça Revolució.

# Exigim la despenalització del cultiu i ús de marihuana, per facilitar-ne els usos medicinals i eradicar-ne el narcotràfic.

# Fem una crida a plantar marihuana i oferir-la una vegada obtinguda  a totes les unitats de dolor dels hospitals, com alternativa natural a la morfina, la cortisona i altres medicaments que causen greus efectes secundaris.

# Invitem a fer ús de la desobediència civil organitzada per acabar amb l’actual règim alimentari, mèdic i polític i construir-ne un de nou, basat en  la justícia social i ambiental i en la democràcia directa.

3 Comments

  1. “Josep Pàmies arrasa en la seva gira per la península tot i l’oposició municipal”

    http://www.dolcarevolucio.cat/ca/lassociacio/noticies

  2. Gràcies Josep Pamies per la teva tasca, esforç, voluntat i llum. Tens tot el meu recolçament.
    Una forta abraçada,
    Rosa

  3. Ya basta…reconduciremos la consciencia colectiva y crearemos una nueva realidad donde el poder sea el pueblo y se honre la vida sana y natural para nuestros hijos. No siendo culpables,si somos responsables de todo lo sucedido..podemos repetir el mantra del hopohonopono y sanar desde dentro para sembrar y que crezca “otra”realidad..gracias.