Notícies Cooperatives / Projectes

13/09. Primera assemblea del Rebost de Gràcia

IMG_7934

L’Infoespai de la plaça del Sol serà la seu del Rebost de Gràcia, el primer de la Cooperativa Integral Catalana a Barcelona.

El Grup Promotor del Rebost de Gràcia de la Cooperativa Integral Catalana ens convida a participar de la primera assemblea del nou rebost de Gràcia que se celebrarà el pròxim divendres 13 de setembre a les 18:00 h a l’Infoespai (plaça del Sol 19, baixos).

Un Rebost és un espai d’abastiment i intercanvi comunitari

Es vol presentar la proposta i animar tothom a participar en aquest projecte que arrenca de nou, on es pretén impulsar tant un grup de consum, com una llibreria, un punt d’informació, un punt de venta d’artesania i música i una programació estable d’activitats, entre d’altres activitats.

L’ordre del dia serà el següent:

Primera assemblea del nou rebost de Gràcia

1. Presentació
Presentació del projecte, de l’Infoespai i de les característiques organitzatives entre col·lectius que fan ús de l’espai.

2. Economia
2.1. Volem posar una quota per al grup de consum?
Quota de participació al grup de consum, tenint en compte que es comprarà a preu de cost.
Aquest ingrés serviria per cobrir despeses del local i per a la seva millora.
2.2. Posarem un marge als productes de la Central d’Abastiments (CAC) per als diferents tipus de participació al rebost?
Pensem en dues opcions de col·laboració amb el projecte:

  • amb temps, dedicant unes hores a permanències al local;
  • monetàriament, pagant un petit marge en les compres de productes no peribles i la quota del grup de consum.

2.3. Percentatge de venda en moneda social.
Lligat al percentatge de moneda acceptada pel productor. En cas d’ecobàsics, es podrà comprar 100% en aquesta moneda.
Establir el compromís de les persones productores d’un mínim en moneda social (reciprocitat)
2.4. En què utilitzar els ecobàsics acumulats (compra de productes, inversió inicial en l’espai…).
2.5. Ingressos i despeses del rebost.

3. Funcionament intern
3.1. Periodicitat de les assemblees.
3.2. Necessitats d’inici del local:
Nevera gran i eficient energèticament.
Bosses de paper (CAC).
Got per mesurar líquids.
Pales de servir (Xavier).
Caixa de cabals.
Com realitzar l’aixecament de l’espai on tenir el producte fresc, què pot servir d’escenari?
3.3. Comunicació setmanal amb l’Infousurpa per comunicar els esdeveniments del local.
3.4. Convocatòria de jornada de neteja a fons del local.
3.5. Creació de grups de treball que gestionin el rebost, la llibreria, el punt d’info, la programació d’esdeveniments, la venda d’artesania i d’altres, com el punt de recollida d’oli usat.
3.6. Disponibilitat de les persones presents a fer permanències al local.

4. Altres
– Projecte de càtering.
– Volem oferir un servei de repartiment de comandes pel barri a persones amb problemes de mobilitat?
– Formulari d’inscripció al Rebost de Gràcia

Esperem que us vingui de gust de participar en la construcció d’aquesta nova realitat alternativa al capitalisme al barri de Gràcia!

Comments are closed.