Actualitat / Notícies CIC / Salut

El Sistema de Salut ja té xarxa social

Aquest article també està disponible en: Castellà Italià Anglès German

Print Friendly, PDF & Email

El Sistema de Salut Pública Cooperativista (SSPC) ja disposa, des d’avui mateix, de la seva pròpia xarxa social, una eina de treball i enxarxament, de col·laboració i cooperació, un espai per debatre, compartir, aprendre, investigar i treballar col·laborativament. És una eina oberta a tothom, a persones interessades amb la salut i a professionals, facilitadors, promotors, mentors…

Aquesta eina està desenvolupada pel col·lectiu d’hackers informàtics Lorea, sobre les bases del programari lliure, l’activisme, l’autogestió i l’autoorganització des de baix. El programari és el mateix que utilitza la xarxa social de la Cooperativa Integral Catalana, però incorpora novetats en relació a l’àmbit de la salut, com es el formulari holomèdic que incorpora el perfil de cada persona de la xarxa social. A més a més, cada persona podrà consultar el seu historial, amb control de canvis en ordre cronològic. Una altra novetat és que la figura de “l’amic” es converteix en “acompanyant” (pendent), i un mateix pot escollir amb quines persones de confiança o facilitadors de salut (acompanyants) vol compartir la informació del perfil holomèdic personal.

Els àmbits de treball dintre de la xarxa social son els següents:

  • facilitadors de salut,
  • nodes de salut del SSPC,
  • investigació i recerca,
  • projectes de les ecoxarxes,
  • educació i altres.

L’enllaç a la xarxa social és aquest: https://xarxa.somsalut.net

A continuació teniu una petita guia de com participar a la xarxa social, amb una explicació de com funciona el formulari holomèdic:

1.-Entrem a: http://xarxa.somsalut.net i creem un usuari i una contrasenya per poder-hi accedir sense restriccions a http://xarxa.somsalut.net/register

2.-Accedim al nostre perfil.
https://xarxa.somsalut.net/profile

3.-Editem el nostre perfil holomèdic. “Editar perfil”.

4.-Guardem els canvis. Per defecte, la informació sols serà visible per als “acompanyants”.

5.-Tornem al nostre perfil per consultar l’historial mèdic a través de “Formularis holomèdics antics”.

Dinamitzar la xarxa entre tothom permetrà un gran avanç qualitatiu cap a l’empoderament de la salut i l’elaboració de polítiques de salut de forma horitzontal, per això us animem, un cop més, que feu ús d’aquesta eina d’autogestió lliure.

Salut i xarxa!

Share Button
Tags: ,

One Comment

  1. Ens semble molt interesant. Nosaltres som un centre de recuperació integral, integrem Fisioterapia, Quiromassatge, Quiropràctica, Relaxació i Psicoterapia .La nostra web es http://www.fisiopsico.es, també tenim Facebook. Ens preguntem com podriem participar amb aquest projecte.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE