Actualitat / Notícies Cooperatives / Salut

El Sistema de Salut ja té xarxa social

El Sistema de Salut Pública Cooperativista (SSPC) ja disposa, des d’avui mateix, de la seva pròpia xarxa social, una eina de treball i enxarxament, de col·laboració i cooperació, un espai per debatre, compartir, aprendre, investigar i treballar col·laborativament. És una eina oberta a tothom, a persones interessades amb la salut i a professionals, facilitadors, promotors, mentors…

Aquesta eina està desenvolupada pel col·lectiu d’hackers informàtics Lorea, sobre les bases del programari lliure, l’activisme, l’autogestió i l’autoorganització des de baix. El programari és el mateix que utilitza la xarxa social de la Cooperativa Integral Catalana, però incorpora novetats en relació a l’àmbit de la salut, com es el formulari holomèdic que incorpora el perfil de cada persona de la xarxa social. A més a més, cada persona podrà consultar el seu historial, amb control de canvis en ordre cronològic. Una altra novetat és que la figura de “l’amic” es converteix en “acompanyant” (pendent), i un mateix pot escollir amb quines persones de confiança o facilitadors de salut (acompanyants) vol compartir la informació del perfil holomèdic personal.

Els àmbits de treball dintre de la xarxa social son els següents:

  • facilitadors de salut,
  • nodes de salut del SSPC,
  • investigació i recerca,
  • projectes de les ecoxarxes,
  • educació i altres.

L’enllaç a la xarxa social és aquest: https://xarxa.somsalut.net

A continuació teniu una petita guia de com participar a la xarxa social, amb una explicació de com funciona el formulari holomèdic:

1.-Entrem a: http://xarxa.somsalut.net i creem un usuari i una contrasenya per poder-hi accedir sense restriccions a http://xarxa.somsalut.net/register

2.-Accedim al nostre perfil.
https://xarxa.somsalut.net/profile

3.-Editem el nostre perfil holomèdic. “Editar perfil”.

4.-Guardem els canvis. Per defecte, la informació sols serà visible per als “acompanyants”.

5.-Tornem al nostre perfil per consultar l’historial mèdic a través de “Formularis holomèdics antics”.

Dinamitzar la xarxa entre tothom permetrà un gran avanç qualitatiu cap a l’empoderament de la salut i l’elaboració de polítiques de salut de forma horitzontal, per això us animem, un cop més, que feu ús d’aquesta eina d’autogestió lliure.

Salut i xarxa!

Tags: ,

One Comment

  1. Ens semble molt interesant. Nosaltres som un centre de recuperació integral, integrem Fisioterapia, Quiromassatge, Quiropràctica, Relaxació i Psicoterapia .La nostra web es http://www.fisiopsico.es, també tenim Facebook. Ens preguntem com podriem participar amb aquest projecte.