Actualitat / Premsa / Salut

«Diálogo Andino» publica un article de Valeria de Ormaechea sobre la CIC

El número 47 de la revista Diálogo Andino (juny de 2015) publica un article de la investigadora de la UNED Valeria de Ormaechea intitulat «Trayecto de una investigación: el caso de la Cooperativa Integral catalana. Desigualdades, exclusión y precarización, en què se centra, especialment, en el trajecte de l’Oficina de Salut de la CIC sobretot a AureaSocial i el Sistema de Salut Públic Cooperativista.

Per a l’autora, el punt de partida va ser preguntar-se com les transformacions socials dels darrers anys, les que precedeixen i continuen a les mobilitzacions del 15M, havien generat nous protagonismes socials i com aquests havien anat configurant espais d’aprenentatge col·lectiu pensats i practicats des de l’horitzontalitat. El trajecte d’aquesta investigació ens va confrontar amb dilemes, contradiccions, responsabilitats i compromisos que van suposar problematitzar el paper de la investigadora i la necessitat d’assumir un enfocament epistemològic que demanava una relació d’igualtat entre els subjectes implicats en aquesta investigació. Un treball que en aquesta recerca de respostes va esdevenir investigació-acció i coproducció de sabers i coneixements situats.

«Havia arribat a la CIC amb unes preguntes que lluny de quedar sense resposta es resignificaren i es van ampliar, afegint matisos i nous interrogants […]», escriu l’autora en les conclusions del treball publicat.

Diálogo Andino és una revista d’investigació que publica el Departament de Ciències Històriques i Geogràfiques de la Universitat de Tarapacá (Xile) des de l’any 1982.

 

Tags: , , , ,

Comments are closed.