Actualitat / Col·lectivització / Destacats

Des de Xiapas: “Liberando Tierras”, un fons monetari per a col·lectivitzacions

Difonem el projecte que ens arriba des de Xiapas, Liberando Tierras:

Què és Liberando Tierras?

Liberando Tierras és un Fons Monetari Llibertari, amb el que es pretén canviar el concepte del capital i la propietat.

Com podríem aconseguir-ho?

Alliberant espais, a través de la compra col·lectiva, treient-li poder o importància al concepte de propietat privada i donant-lo a aquells projectes que tinguin com a objectiu el canvi social, utilitzant la nostra millor arma: “nosaltres som molts més, sempre serem molts més”.

Resumir la idea d’aquest Fons en un petit text no és senzill, però l’abast podria ser impressionant.

En la nostra vida quotidiana veiem que el concepte de la propietat és quelcom present, tant a nivell personal com comunitari, a la terra se li ha posat un preu i és aquest sistema capitalista l’encarregat d’especular amb terres i persones que en teoria no pertanyen a ningú. En aquest joc que ens imposen de compra-venda; ens sorgeix una pregunta: i si poguéssim comprar espais i/o terres amb la finalitat que no pertanyessin a cap persona física? D’aquesta forma estaríem podent accedir a aquest joc de compra-venda però amb l’objectiu invers i així donar-li la volta al sistema i a la propietat.

El concepte es basa en la compra col·lectiva; alliberant així els espais o terres de mans privades i deixant-les a qui les treballa. La compra d’aquests espais es realitzaria a nom d’aquest nou moviment, al que hem anomenat Liberando Tierras, moviment social anònim i sense ànim de lucre.

Els membres de Liberando Tierras serem totes aquelles persones que creiem en l’autogestió i participem de forma activa realitzant una aportació econòmica al Fons, sense importar quina sigui la quantitat de la mateixa.

“Perquè un no pot creure en el canvi si no forma part del mateix”

La visió

Estem visquent una època on els governs poden fer noves lleis per defensar els interessos dels poderosos i on l’especulació i l’abús de poder no tenen límits.

Una època on al poble ja no l’afecta saber les atrocitats que s’estan cometent o com s’estàn enveritant els nostres aliments i el nostre planeta… on la gent, encara que sabem que no ens agrada el sistema que existeix, no sabem com organitzar-nos i canviar-lo.

En un món on vals el que tens, i si no tens amo ni diners, la teva llibertat no val res; perquè la teva realitat pot ser pitjor que la d’un gos amb amo.

Esclau d’un sistema inventat per convertir-nos en recursos humans. Una realitat social que sembla caminar cap enrere, on ara, a països com Espanya, se’ns prohibeix una maternitat lliure, per obligar-nos a parir més recursos humans per mantenir el seu sistema econòmic i social… i on, sobretot, veiem acabats una i altra vegada projectes encaminats a crear un món més just i equitatiu. Encara que sempre sigui per diferents motius, es pot reduir en un sol: la falta d’espais propis.

Estem visquent temps de canvi on es requereixen noves idees que transformin conceptes ja obsolets. La revolució del nostre segle ve a través d’un canvi de consciència, a través de les armes no tenim oportunitat.

Per això hem creat aquest Fons Monetari Llibertari, per alliberar la terra dels mateixos amos que se la van repartir fa centenars d’anys. No creiem en la propietat privada ni en el capital, però ens hem donat compte que podem utilitzar el seu sistema per invertir el resultat; quantes més persones creiem que aquest moviment és possible, major serà el seu abast i podrem arribar a comprar terres amb manantials d’aigua per crear zones autònomes i també cases a les ciutats per seguir fent una labor important a l’epicentre de Babilònia; repartir contra-informació i seguir donant exemple de com un altre món és possible.

liberando3

Tags: , ,

One Comment

  1. Hola a tod@s l@s compas que leean este comunicado, hacemos un llamado urgente a todas las personas que esten interesadas en crear redes de apoyo por diferentes partes del mundo. Aqui en chiapas, mexico, queremos liberar un terreno de 44 hectareas, con manantial y dos pequeños rios. La visión de este proyecto en particular es crear una comunidad autonoma alternativa, en hermandad con las comunidades autonomas zapatistas. En estos momentos esta habiendo mucha presión sobre nuestr@s compañer@s zapatistas, y queremos demostrarle al mundo que no estan sol@s!! pero no solo con eventos o palabras, sino creando una comunidad hermanada, para todas aquellas personas que quieran apoyar en esta zona del mundo. La idea esta avanzando rapido, y necesitamos empezar a organizar, que colectivos estarian dispuestos a venir a chiapas, apoyando en construir, crear emisora de radio libre, ect…Juntos podemos demostrarle al mundo y a nosotr@s mism@s que podemos crear una comunidad autonoma, alternativa, en apoyo a nuestr@s compañer@s aqui en chiapas. Vivamos el apoyo mutuo. ponganse en contacto con este proyecto atraves de liberandotierras.com. Ahora que murio nuestro compa Galeano, nos hacemos más fuertes!! y necesitamos de toda la ayuda y fe que sea posible para hacerlo realidad. viva la autonomia de los pueblos!!