Notícies Cooperatives / Premsa

De NexeAnoia a l’Ecoxarxanoia en un nou web

L’Ecoxarxa de l’Anoia ha anunciat l’edició i publicació del nou web anoia.ecoxarxes.cat com a evolució natural de NexeAnoia, un projecte que va néixer el setembre de 2013 passat com una proposta temporal d’interconnexió entre diverses entitats existents en aquell moment a la comarca de l’Anoia i relacionades totes elles, d’una manera o altra, amb la Cooperativa Integral Catalana (CIC).

La primera intenció estratègica del NexeAnoia va ser enfortir els lligams entre totes aquestes entitats i potenciar així la projecció de l’Ecoxarxa, que iniciava en aquells temps els seus primers treballs de difusió i coordinació, a la vegada que connectava amb altres entitats i projectes afins als principis del cooperativisme integral.

Sis mesos després, l’EcoxarxAnoia ha consolidat ja la seva estructura base a la comarca amb la inauguració del seu Espai Social a la plaça del Pilar, 9, d’Igualada —dins del projecte de La Casa del Comú—, i està iniciant, a més, el seu desplegament territorial al voltant dels nuclis d’autogestió d’Igualada, Castellolí i Vallbona, i amb l’establiment de nous projectes autònoms a Montbui i Capellades. A la vegada, aquesta evolució interna de l’ecoxarxa ha permès la dinamització del seu propi portal web, que vol projectar-se a partir d’ara com un servei actualitzat de gestió interna de l’Ecoxarxa i de difusió col·lectiva dels projectes cooperativistes que la formen.

ecoxarxa_anoia

És per això, que en aquests moments l’evolució interna de NexeAnoia recomana la derivació completa de les funcions cooperativistes suportades fins ara directament a l’entorn web de la mateixa EcoxarxAnoia, el seu espai natural. Per això, ara seran a la nova adreça anoia.ecoxarxes.cat.

A NexeAnoia encara s’hi podrà veure fins a la fi d’aquest mes la tasca conjunta feta en aquest mig any, la publicació d’una cinquantena de notícies d’actes i activitats de la comarca, la trentena d’entitats, grups i projectes autogestionaris i cooperativistes de l’Anoia a què s’ha fet referència i difusió, i els 2.485 visitants i 5.579 consultes d’informació rebudes fins al dia d’avui.

 

Tags: ,

One Comment

  1. Salutacions des de l’EcoxarxAnoia. Us agraïm la nota informativa del tancament del NexeAnoia com a projecte d’interconnexió comarcal i de l’actualització de la web de l’EcoxarxAnoia com a mitjà públic i cooperativista d’informació i divulgació. I volem agraïr a més, molt especialment, el suport rebut des de la CIC en ambdues tasques.
    Una abraçada a tothom des de l’Anoia.