Actualitat / Sense fronteres

Davant la sentència contra Luis Fernando Sotelo, adherent de la Sexta

Ens fem ressò solidari del pronunciament de l’Assemblea d’Adherents a la Sexta de Barcelona al respecte de la sentencia en el cas del company Luis Fernando Sotelo Zambrano.

Aquest jove de 21 anys, estudiant mexicà i membre d’Adherentes a la Sexta de Mèxic DF, ha estat condemnat injustament i sense proves —arran de les manifestacions estudiantils en demanda de l’aparició en vida dels 43 desapareguts d’Ayotzinapa, estudiants de les Escoles Normals Rurals—, a 33 anys de presó per aldarulls, destrucció de mobiliari urbà i altres
accions que, hi insistim, no compten amb arguments ni proves sòlides, només l’arbitrarietat i l’actitud prevaricadora d’un funcionari i d’un xofer que tampoc no assegurava que aquesta persona fos actora dels delictes imputats per l’Estat mexicà.

Des d’Adherents a la Sexta continuen, doncs, «demanant justícia, tot i que no creiem en la justícia de l’estat».

Luis Fernando Sotelo Zambrano: llibertat !

libertad-luis-fernandowebComunicat de la Xarxa contra Repressió i per la Solidaritat

«La repressió és una de les rodes del capitalisme que molt bé sap utilitzar el cap de govern de la Ciutat de Mèxic. El govern de Miguel Ángel Mancera s’ha caracteritzat per la seva intolerància, per l’ús brutal de la seva banda de golpeadores agrupats en la seva policia. S’ha caracteritzat per la impartició de la injustícia a través dels seus jutges i ministeris públics que treballen només de consigna. No inventem gens.

Exemplifiquem: el setembre del 2015 la Procuraduría General de “Justícia” del Districte Federal va condemnar a 26 anys de presó, set mesos, 26 dies i a una multa de 68. 770 pesos a tres individus responsables de segrest amb agreujant, homicidi qualificat en grau de temptativa i robatori agreujat; en aquest any dos lladres, que a bord de motocicletes assaltaven violentament, la “justícia” de la capital els va sentenciar a cinc anys de presó; al nostre company Luis Fernando Sotelo sense proves, sense testimonis que l’assenyalin culpable, va ser sentenciat a 33 anys i 5 mesos i a una multa de 519.815 pesos amb el pretext d’atacs a les vies de comunicació, atacs a la pau pública, i dany qualificat.

Ens adonem, doncs, de qui són realment els perillosos per al poder. No són els criminals, ja que fins i tot per a ells les sentències són menors, són ells amb els qui s’alien no poques vegades, són ells als quals se’ls tolera més. No als lluitadors socials.

Luis Fernando no està pres per les raons jurídiques que al·ludeix la “justícia” de la capital, ja que les seves acusacions són només un pretext per exemplificar el “càstig” de l’Estat als qui se solidaritzen amb les lluites socials i les seves demandes de justícia i de dignitat, per solidaritzar-se amb la lluita per la presentació dels 43 normalistas de Ayotzinapa, el tenen segrestat per aquestes raons. A nosaltres, a nosaltres ens correspon organitzar-nos, arrencar-li-ho als criminals encapçalats pel dictadoret de Mancera. Luis Fernando no romandrà pres 33 anys. Serà lliure! Gràcies a la lluita per la lluita i la llibertat del nostre poble

Cridem a pronunciar-nos davant aquest atropellament contra el nostre company, cridem a organitzar-nos perquè aquests criminals que són el poder ja no tinguin lloc en el nostre
món.

Contra la repressió, la solidaritat.»

Xarxa Contra la Repressió i per la Solidaritat (RvsR)
Correu electrònic: comunicacion@redcontralarepresion.org
Pàgina: http://www.redcontralarepresion.org/
facebook.com/redcontralarepresion
http://twitter.com/rvsrepresion

Tags: , ,

Comments are closed.