Des de la XCTIT (Xarxa de ciència, tècnica i tecnologia) ofereixen la formació que proposa CIASBE (Cura integral autosostenible del bosc i de l’entorn) a projectes i comunitats en l`àmbit rural tant a socis com a no socis de la CIC per preparar-nos per a l’hivern.
Des de CIASBE es pensa en allò que ens envolta com formant part de nosaltres i per això consideren que no només cal anar directament a l’arbre i al seu aprofitament, sinó que també contemplen tot el bosc, és a dir, l’entorn i els ecosistemes que s’hi creen, les seves relacions i com entendre-les.
Objectius dels cursos
- Empoderar les comunitats i els projectes en matèria de gestió i de seguretat forestal i, també, vincular-ho a un model energètic i d’activitat econòmica sostenible lligat a la cura del bosc.
- Garantir la seguretat dels entorns habitats i dels seus accessos, tot empoderant-ne els habitants de les tècniques necessàries.
Es proposen 2 cursos, a realitzar en les dates que convingui:
- Taller de desbrossadora i entorns habitats.
- Taller de motoserres i entorns habitats.
Cada curs està dividit en 4 hores teòriques i 4 hores pràctiques.
Els participants rebran, prèviament, el material formatiu digitalitzat, amb una selecció d’enllaços, per a la preparació del curs i l’ampliació de coneixements.
Contingut dels cursos
- Estudi previ de l’entorn.
- Visualització de les necessitats i pla d’actuació.
- Realització del pla d’actuació durant les pràctiques.
Requeriments
- Disposar de la maquinària adient (pràctica).
- Disposar d’un ordinador que permeti connexió a internet (teòrica).
- Les persones participants a les pràctiques han de ser majors de 18 anys.
- Disposar de l’assegurança de responsabilitat civil i d’accident durant les pràctiques (en el cas que el projecte no en disposi, poseu-vos en contacte amb la Cooperativa Integral Catalana via rural@habitatgesocial.cat).
La reciprocitat del projecte- XCTIT és:
- Transport i dietes de l’equip formatiu a càrrec del projecte.
- Reciprocitat pactada de mutuu acord entre ambdues parts.
- En cada cas, adjuntarem un document detallant la proposta.
Contacte per a talleristes:
- xctit@cooperativa.cat.
- 676 530 476 (Fidel).
La XCTIT dissenyat eines i maquinària per compartir amb les comunitats i projectes, com la màquina per fer oli de cadenat de motoserra i estem en procés de disseny i prototipatge d’eines per a feinejar al bosc i altres instruments de transformacio, com un torn de fusta sense electricitat.
Mes informació:
xctit@cooperativa.cat.
Comentaris recents