Destacats / Economia comunal / Revolució Integral / Sense fronteres

Crida a la desobediència fiscal: acció directa amb els refugiats

faircooprefugeefund_slider2-

El 2015 és l’any en què la dimensió de les injustícies agafà escala europea afectant el conjunt de la UE i als seus principals dirigents polítics. La mal anomenada crisi de refugiats és en realitat una crisi absoluta dels valors que van cridar a crear la vella Europa.

Deixen que persones que fugen de la guerra i/o la misèria econòmica morin al mar, se’ls obliga a romandre a la intempèrie amuntegats en nous camps de concentració, són gasejats a la frontera i finalment deportats a un país conegut pel seu terrorisme d’ estat. Mentre això passa, l’1% del qual formen part aquests dirigents, en el millor dels casos fa tot el possible per esquivar la seva responsabilitat de redistribució de recursos cap al bé comú, quan no els roben directament; tal com revelen entre altres fonts els «Papers de Panamà».

Per si això fos poc, la Unió Europea, amb els diners dels impostos de tots els països que la componen va decidir lliurar 6.000 milions d’euros a Turquia per un acord antirefugiats que vulnera tots els tractats de drets humans que els mateixos països han acordat i ratificat tantíssimes vegades.

La xifra acordada per impedir per tots els mitjans que els refugiats arribin a l’Europa Fortalesa, és una xifra més de 10 vegades superior del seu pressupost anual per “integració” de refugiats i migrants. Amb aquesta xifra s’haguessin pogut atorgar 6000 euros per llogar un habitatge i cobrir necessitats bàsiques a 1 milió de refugiats.

Es tracta de gairebé el 5% del pressupost anual de la UE i això implica que només amb aquest acord que la UE ha signat sense el suport de la població, cada ciutadà membre de la UE ha lliurat més de 10 € al Govern de Turquia. Evidentment, si totes les quantitats atorgades a Frontex per militaritzar les fronteres fossin públiques, aquesta xifra augmentaria en dígits.

Una de les coses que molts podem fer és dir no en el nostre nom i no amb els nostres impostos. Per això, aquells que afronteu properament la declaració de renda podeu plantejar-vos de dedicar una part de la vostra declaració a desobeir la troica i contrarestar les seves polítiques assassines.

#Fons per als Refugiats

Aquest fons es centra en projectes autònoms i autogestionats que impliquen els refugiats per guerra, persecució, canvi climàtic i / o privació econòmica. FairCoop, el 2 febrer 2016 va posar en marxa una campanya permanent de crowdfunding que es pot donar suport aquí:

https://coopfunding.net/campaigns/fons-refugiats-faircoop/

Podeu participar en aquesta campanya com a forma d’objecció fiscal a la troica.

Amb els primers fons rebuts, en una col·laboració entre FairCoop i moviments solidaris de base a Atenes i Thessalonika (en els quals refugiats participen activament) s’estan preparant accions concretes de suport directe a la sostenibilitat i independència econòmica de diversos col·lectius. Poder implicar major nombre de persones dependrà de l’extensió de la solidaritat i de la desobediència fiscal.

Podeu realitzar una aportació de la quantitat que considereu oportuna, per exemple:

-10 € que corresponen a la quantitat treta de cada ciutadà per pagar el pacte amb el govern turc.

-50, 100, 200 € …., Depenent de la quantia de la vostra declaració i tenint en compte que a Europa hi continua havent molts ciutadans racistes i / o feixistes que mai van a col·laborar en una campanya amb aquest objectiu.

Aquesta campanya de desobediència a la troica s’afegeix a totes les causes que pugueu trobar per autotutelarnos i no deixar que el govern del país al qual li pagueu impostos, utilitzeu el que hauria d’anar al bé comú per aplicar polítiques. Una cosa que potser algunes ja heu fet altres anys, col·laborant amb alguna campanya d’objecció fiscal com la de derechoderebelion.net que també està activa aquest curs.

Mentre els diners de la UE van a Turquia i el dels rics a Panamà, amb la nostra desobediència fiscal: acció directa amb els refugiats!

[De les 160.000 persones que els països europeus es van comprometre a reubicar el 2015, només s’han resolt 272 casos. I l’Estat espanyol només ha acollit 18 dels 16.000 als quals es va comprometre, tot i l’oferiment de la Generalitat de Catalunya d’acollir-ne 4.500, que el Govern espanyol bloqueja.]

Les dades d’aquest text han estat basats en el pressupost de la UE.

+ info: http://disobedience.eu/es/

Comments are closed.