Revolució Integral / Sense fronteres

Continuen els atacs a les comunitats zapatistes

Els dos comunicats de l’EZLN (Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional) que tot seguit podreu llegir estan relacionats amb la situació actual a Chiapas amb el testimoni directe i anònim, per motius obvis, de persones que denuncien l’assetjament al qual estan sotmeses les poblacions que han claudicat davant els cants de sirena que emmascaren la veritable política d’extermini i de contrainsurgència del govern mexicà. També, us oferim una breu crònica de com es viuen aquest fets a les comunitats zapatistes…

I mentrestant…, a les comunitats partidistes

Exèrcit Zapatista d’Alliberament Nacional
Mèxic.
Febrer del 2016.
A les companyes de la Sexta:
A qui correspongui:
Compes i no compes:

golpecontratodosAixò que els expliquem ve de la pròpia veu d’indígenes partidistes que viuen a les diferents zones del sud-oriental estat mexicà de Chiapas. Encara que militen, simpatitzen o col·laboren en els diferents partits polítics institucionals (PRI, PA, PRD,PVEM, PMRN, PANAL, PT, PES, PFH,… més els que se sumeixen d’aquí al 2018), tenen en comú l’haver rebut els programes d’assistència del mal govern i ser material humà per a vots i feines terrenals i celestials, a més, clar, de ser indígenes i mexicanes.

El que ara llegiran vostès no només no ha aparegut, ni apareix, ni apareixerà en la premsa de paga local, nacional i internacional; també contradiu puntualment la propaganda governamental i les lloes que els seus mitjans canten (molt mal-lament , per cert).

En síntesi, són manifestacions d’un crim: la despulla “legal” de terres, història i cultura de comunitats indígenes que van creure que els mals governs i les organitzacions partidistes estan per ajudar-los. Hem omès els noms reals de comunitats i persones per petició expressa de l@s parlants, els qui, en alguns casos, temen represàlies; i en uns altres per la vergonya i burla que pateixen per l’afront sofert.

Els protagonistes són només una petita part de les víctimes d’una guerra, la més brutal, terrible, sagnant i destructora en la història mundial: una guerra contra la Humanitat.

[Vegeu el comunicat sencer en aquest vincle de l’EZLN.]

SCI Moisés i SCI Galeano: i en les comunitats zapatistes?

Com sabem si anem bé o malament? Doncs per a nosaltres, zapatistes, és molt senzill: els pobles parlen, els pobles manen, els pobles fan, els pobles desfan. En el moment que algú agafa un mal camí, ràpidament el col·lectiu li dóna com qui diu el seu zape i, o corregeix o se’n va fora.

Això és la nostra autonomia: és el nostre el camí, nosaltres el caminem, nosaltres l’encertem, nosaltres ens equivoquem, nosaltres ens corregim.

Ara no els expliquem del rearmament de paramilitars, de l’augment de patrulles militars, aèries i terrestres, i de tot el que fan els mals governs per tractar de destruir-nos. No els donem detalls perquè ho sabem bé que vostès tampoc ho tenen fàcil, que les seves resistències i rebel·lies sofreixen agressions tots els dies, tothora i a tot arreu. I que, sigui com sigui, segueixen rebels i resistint…

[Vegeu la crònica sencera en aquest vincle de l’EZLN.]

[Podeu seguir l’actualitat sobre Chiapas al web d’Adherents a la Sexta de Barcelona.]

 

Tags: , , ,

Comments are closed.