Notícies Cooperatives

Comunicat de la CIC en relació a la xarxa social de Lorea

Per bé que, tot just avui, 20 d’octubre de 2015, el web de la xarxa social, estranyament, ha restablert el seu funcionament després de quatre mesos d’inactivitat, la Cooperativa Integral Catalana vol fer públic el comunicat que segueix.

Comunicat

Com a persones usuàries de la xarxa social que, durant més de 4 anys, hem utilitzat per organitzar i compartir informació a Internet, volem expressar algunes conclusions davant de la inactivitat intermitent i la impossibilitat d’accedir als continguts d’aquest servei web.

Després d’uns mesos de negociacions i intents d’entesa entre diverses persones afins al col·lectiu Lorea i la Comissió d’Informàtica de la CIC, hem de comunicar que no ha estat possible aconseguir l’objectiu que ens havíem marcat: restablir el servei i recuperar la gestió d’aquesta xarxa social.

El que si que volem fer saber és que, des de la Comissió d’Informàtica de la CIC —i amb ànim d’aportar en el que ens sigui possible en aquest sentit—, hem llençat una aplicació perquè qualsevol persona usuària de la xarxa pugui descarregar-se les seves dades.

Hem de fer saber, però, que fins al dia d’avui, l’ultima còpia de seguretat a la qual tenim accés és datada del febrer de 2015, còpia que no ens permet assegurar la recuperació completa de les dades, ja que no es troba en bon estat. Podríem tenir una copia actualitzada de la xarxa per descarregar-la, però a hores d’ara encara no ha estat possible accedir-hi.

Es per això que des de la CIC ens comuniquem amb tota la gent interessada per fer saber que:

  • Deixem de recolzar, fomentar i/o fer us de la xarxa social, pel que ja hem expressat anteriorment: no en queda garantit el manteniment ni l’accés de manera segura a les dades.

  • Altres llavors, https://n-1.cc/, es troben en la mateixa conjuntura.

  • La Comissió d’Informàtica esta treballant en la recerca d’alternatives que compleixin els nostres principis (programari lliure i segur) i les funcions que necessitem cobrir.

  • No ens volem oblidar de donar les gràcies a totes les persones que hem participat a fer possible el sosteniment d’aquesta xarxa social, les persones que de manera desinteressada han participat en el seu desenvolupament i manteniment i tota la gent que li ha donat vida fent-la servir durant aquest temps.

És el moment de fer balanç, aprendre de les vivències i els aspectes que haurem de fer millor de cara al futur, en els processos d’autogestió que estem construint.

Salut i xarxa!

Tags: , , , ,

Comments are closed.