Actualitat / Projectes

Campanya per al cofinançament d’«Asamblea popular, el documental»

El passat 7 d’abril es va posar en marxa, a través de Goteo.org, la campanya pel finançament col·lectiu del projecte audiovisual Asamblea popular, el documental.

Ángel Méndez, impulsor del projecte, ja en va presentar el gener una primera versió, reduïda, amb un vídeo-assaig dedicat al Batzarre, institució assembleària històrica del territori d’Euskal Herriak.

El documental que sortirà tindrà una realització més extensa i elaborada, amb la col·laboració d’altres persones. Amb aquest es pretén fer una aportació a la reflexió sobre el fet assembleari, com a element clau de la vida popular autoorganitzada al marge dels poders oligàrquics de l’Estat i del capitalisme. El seu passat, el seu present, el que ofereix, el que exigeix…

«Per a totes les persones que vulguin conèixer el món assembleari ens disposem a abordar-lo a través d’un viatge audiovisual que ens portarà a conèixer una mica més el seu món: coneixerem la seva història, una història no explicada per la historiografia oficial, farem una anàlisi sobre les qüestions fonamentals que l’afecten i els seus aspectes capitals.

»Viatjarem a diferents punts de la península per trobar-nos amb col·lectius que utilitzen l’assemblea com a institució política i social. Això ens farà conèixer una mica més l’entitat assembleària i el seu veritable potencial, ens hem proposat que el llenguatge sigui proper sense perdre ni un punt de profunditat perquè és un tema que mereix tot el nostre respecte i admiració.

»No serà tampoc un documental complaent, hi haurà autocrítica i reflexió, hi ha certs aspectes que mereixen la nostra atenció. A nivell estètic, la mirada poètica i la màgia, com l’art del poble.

 

»No hi ha assemblea bona si no prové de l’esforç dels que la formen, esforç reflexiu, esforç convivencial, esforç de generositat, esforç oratori i altres més. L’assemblea és molt més que un grup de persones que s’ajunta en una plaça. Eliminem de les nostres ments la concepció simplista, fàcil i expontaneista de l’assemblea i ens la prenem molt seriosament, fent tot el necessari per fer realitat l’assemblearisme.» (Del vídeo-assaig Batzarre.)

PortadaFacebook1

Asamblea popular, el documental serà un documental web en castellà de llicència lliure i subtitulat a diferents llengües, que estarà a disposició del públic general i la seva projecció a tot el món.

La campanya de finançament està orientada a sufragar les despeses de l’equip que s’encarregarà de la preproducció, rodatge, muntatge i la postproducció del documental, així com de la seva difusió. Dins del pressupost estan previstes les recompenses per als micromecenes, les taxes i la comissió de la plataforma.

El calendari per dur a terme el projecte començaria el proper mes de maig després de la campanya de finançament, i s’estendria fins el mes d’octubre quan tenim prevista la presentació del documental.

Posarem tota la nostra il·lusió, energia i coneixements perquè el que creem que és de vital importància, un arxiu documental que porti el món de l’assemblea popular molt més lluny i pugui ser compartit i entès.

Ens hem decidit a fer-ho a través de les noves formes de finançament col·lectiu perquè és un projecte per a totes i tots nosaltres, de manera reflexiva l’hem escollit pensant que tot el món pot unir-se al projecte i formar-ne part.

Per si es tenen dubtes sobre com fer aportacions a través de Goteo.org, existeix un tutorial que ho explica.

Tags: , , ,

Comments are closed.