Actualitat / Destacats

Agencia 1 d’Octubre -Agencia de Comunicació Popular

La informació serà sempre nostra: donem veu als carrers l’1-O

Diversos col·lectius, davant l’excepcionalitat del referèndum de l’1-O i del context polític actual, decidim unir-nos per formar un mitjà de comunicació conjunt.

L’Agència 1 d’octubre neix per donar cobertura audiovisual i periodística a la jornada del pròxim diumenge. Som més de 80 persones que, des de col·lectius, associacions, cooperatives i entitats, o a títol individual, apostem per sumar forces.

Per això hem creat un portal web ( www.agenciauo.org ) d’actualització continuada durant tot l’1 d’octubre on publicar els continguts que generem des d’aquesta agència de comunicació popular. Cobrirem l’1-O des de les sis de la matinada, amb un desplegament d’unitats d’audiovisual, fotògrafes i periodistes repartides per Barcelona i pel territori català.

Seguirem minut a minut la situació a Catalunya, amb un plató de televisió i una programació que s’emetrà en directe via streaming, ràdio 104.5 FM i per TDT al canal 28 a Barcelona i rodalies . També pararem atenció a què passa al País Valencià i a les Illes Balears, que en aquesta jornada poden ser focus intensos. De la mateixa manera, farem connexions a la resta de l’Estat.

Estarem en actiu durant tot el dia i fins que l’actualitat s’apaivagui.

Els reportatges, continguts audiovisuals i fotogràfics que creem seguiran disponibles al portal web. Tot i que no tenim previst començar l’emissió fins al mateix 1 d’octubre, ja estem treballant en l’elaboració de materials periodístics i fent cobertura de l’actualitat. Alhora, comptarem amb un equip de traducció que permetrà posar a disposició de mitjans forans els continguts elaborats i atendre a les periodistes estrangeres. A més, considerem que la informació ha de ser inclusiva i accessible per a tothom, és per això que hi haurà interpretació en llenguatge de
signes durant tota la ornada informativa.

Una quinzena de col·lectius units per la informació veraç.

L’Agència 1 d’octubre la formem una quinzena de col·lectius catalans que en la nostra quotidianitat desenvolupem tasques relacionades amb la comunicació. Ens unim mitjans i productores cooperativistes, ràdios i televisions lliures. Comptem també amb la força i la intel·ligència col·lectiva de grups de defensores de drets humans.

 

CONTACTE

Per posar-vos en contacte amb nosaltres, habilitem una sèrie de canals de comunicació.

Telèfon de contacte per premsa: 650 86 74 35
E-mail de contacte: redaccio@agenciauo.org
Adreça web: www.agenciauo.org
Twitter: @AgenciaUO

COL·LECTIUS PARTICIPANTS
➔ La Directa
➔ Càmeres i acció
➔ Metromuster
➔ Radio Bronka
➔ LaMosca.TV
➔ Bruna
➔ CoopTècniques
➔ Somatents
➔ Ariet
➔ Aula d’idiomes
➔ L’altaveu del Poble-Sec
➔ La Intervia
➔ Fotomovimiento
➔ Fora de Camp
➔ Fissura

Comments are closed.