Destacats / Publicacions

Vídeo: Xavier Díez presenta el llibre «El pensament polític de Salvador Seguí»

Print Friendly, PDF & Email

Aquest dijous 6 d’abril, a les 19:00 h a AureaSocial (Sardenya, 263), l’historiador Xavier Díez va presentar la recent publicació del seu llibre El pensament polític de Salvador Seguí (Virus editorial, 2017).

Salvador Seguí, més conegut com el Noi del Sucre, era un anarquista, dirigent de la CNT, anarcosindicalista, líder indiscutible —però discutit— de les esquerres catalanes i ibèriques, revolucionari, pragmàtic, activista i home d’acció. I, com afirma el llibre de Xavier Díez, teòric llibertari de  primera fila, màxim pensador i organitzador, tot i que mai sol, d’un dels projectes i les realitzacions socials més singulars que Europa i el món van acollir entre el darrer terç del segle XIX i el primer del XX: la construcció d’un nou món on els principis de llibertat, igualtat i fraternitat fossin portats  a la seva màxima expressió; o, parlant en plata, el projecte palpable d’una societat llibertària que va veure possible avançar cap a l’anarquia. Sense cap mena de dubte, la més important aportació catalana a la història de la   humanitat.

 

Share Button
Comparteix això:Share on Facebook9Tweet about this on TwitterShare on Google+0Share on Reddit0Digg thisEmail this to someone
Tags: , , ,

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE