Destacats / Jornada Assembleària

4-6 de juliol. L’autoorganització de l’acollida enxarxada a debat a les JJAA a Mataró

El pròxim cap de setmana del 4 al 6 de juliol tindrà lloc a Can Fugarolas, a Mataró (Maresme) la XLVI Jornada Assembleària de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), que abordarà el divendres l’acollida i la presentació dels assistents, el dissabte el monogràfic sobre Autoorganització de l’acollida enxarxada i el diumenge l’assemblea permanent de la Cooperativa

Recordeu de fer la vostra inscripció a través del formulari al més aviat possible per poder establir una bona logística de les jornades.
Tot seguit us proveïm el detall provisional d’aquesta Jornada, a més d’una carta adreçada a la xarxa territorial.
___________________________________________________________________

NOTA: inicialment, la data d’aquestes jornades era 20-22 de juny, pero des de la Comissió de Coordinació s’ha pres la decisió d’endarrer-les perque coincidien amb el pont de sant Joan, festa del solstici d’estiu de llarga tradició a tots els països catalans.

DIVENDRES 4

17h Acollida.

17’30h Presentació i col·loqui sobre la Cooperativa Integral Catalana.

18’30h Presentació de Can Fugarolas.

19’00h Roda de presentacions d’assistents i d’experiències al territori, de com fem l’acollidat i amb quines dificultats i potencialitats ens estem trobant.

21h Sopar

DISSABTE 5 – Monogràfic

10h Presentació de dades informatives sobre els socis i mapa de localitzacions per comarques.

10’30h Com acollim? Com ens acompanyem?

  • Com acollim a les persones, com millorem l’acollida i com ens acompanyem?
  • L’enxarxament. Com ens enxarxem amb persones persones i moviments afins?
  • Quines responsabilitats i compromisos podem assumir localment?
  • Com ens capacitem localment. Cursos de capacitació i ruta de l’Art du soleil

14h Dinar

16h Com ens coordinem per acollir i enxarxar-nos?

  • Com ens organitzem per acollir: nodes d’acollida, establecer criterios para ser un nodo de acogida.
  • Com gestionem l’informació i les dades comunes?
  • Les JJAA com a marc de trobada  de la xarxa d’acollida d’enxarxament
  • Com ens coordinem entre els diferents nodes

18h Plenari – Potencials nodes d’acollida / calendari

DIUMENGE 6 – Ass. Permanent

10’30h Assemblea permanent (ordre del dia obert): https://cooperativaintegral.titanpad.com/13

14-15h Dinar

_____________________________________
Carta adreçada a la xarxa del territori

Bones companys i companyes de la xarxa de la cooperativa, ecoxarxes i nuclis d’autogestió local, projectes col·lectius, rebostos, nodes de salut, persones i projectes comunitaris.

Des que  al maig del 2010 es va impulsar la Cooperativa Integral Catalana, es va  començar a teixir una xarxa de persones i col·lectius, que ha permès el  desenvolupament de nombroses iniciatives d’autoorganització arreu del  territori.

Aquestes  experiències, com son les ecoxarxes i nuclis d’autogestió local,  s’organitzen de manera sobirana, deliberen i prenen decisions  asambleàriament, trien voluntariament amb quins altres projectes i iniciatives d’autoorganització volen col·laborar i quines eines comunes fer servir.

Us convidem a participar a les 46enes jornades assembleàries que tindran lloc a Mataró, on volem avançar en l’autoorganització i l’enxarxament al territori, empoderar-nos, capacitar-nos i coordinar-nos, per tal de consolidar l’enxarxament local i la coordinació amb altres àmbits de la CIC.

Volem que les jornades siguin un espai per compartir experiències, dificultats amb les que ens hem trobat a l’hora d’acollir a altres persones, sòcies o projectes locals, així com bones pràctiques que podem compartir també en relació a l’enxarxament.

També volem saber la vostra disposició per avançar en aquest procés i participar de la proposta que hem començat a desenvolupar, de cara a consolidar les acollides locals, treballar en xarxa i de manera coordinada, per tal de que la nostra acció sigui més valuosa i transformadora.

En aquest sentit, hem de tenir en compte, que algunes de les eines que hem construit plegades, actualment es gestionen centralitzadament, fet que dificulta la fluidesa que necessitem per continuar enxarxant-nos i poder facilitar l’auto-gestió dels recursos localment.

Durant aquestes JJAA, treballarem per preparar els protocols que necessitem, per tal d’oferir la possibilitat a qui ho desitgi, de formar-se i poder començar a oferir les diferents acollides de forma descentralitzada i organitzada, doncs compartir eines col·lectivament, requereix coneixer-les en profunditat.

Així doncs, us convidem a participar a les 46enes jornades assembleàries de la Cooperativa Integral Catalana, que trindran lloc del 4 al 6 de juliol, a Can Fugarolas (Mataró, Maresme). [http://canfugarolas.org].

Tags: , ,

Comments are closed.