Economia comunal / Esdeveniments

30 d’abril. FairCoop es presenta a Madrid

medialab_pradoFairCoop es presenta aquest dijous a les 18:30 h al Medialab-Prado de Madrid (plaza de las Letras/calle Albareda), i comptarà, sota el reclam «Introducció a FairCoop: criptomonedas, cooperativisme obert i equitat econòmica», amb la presència de Pablo G. Prieto, Samer Hassan (P2P Value) i Stacco Troncoso (P2P Foundation).

Aquesta cooperativa mundial oberta, combina els avantatges de les noves tecnologies descentralitzades (i desestatalitzades) d’Internet amb els principis i l’experiència d’activistes i col·lectius afins al procomú (des dels valors de la societat p2p i el cooperativisme obert fins a l’ètica hacker, entre d’altres). El seu objectiu és crear un nou sistema econòmic basat en la cooperació i en la justícia econòmica, i aportar eines i serveis financers dissenyats per a la creació i el repartiment de riquesa comuna i lliure.

Tal com expliquen els organitzadors d’aquesta presentació, «l’aparició de noves tecnologies disruptives, en combinació amb el momentum polític actual, i el boom de l’economia col·laborativa (i els seus succedanis) fan d’aquest un any clau per al desenvolupament i expansió de noves iniciatives socials». Entre elles, aquesta proposta, amb l’empenta inicial que han batejat com «hackejar els mercats monetaris per introduir el virus de la cooperació», en paraules d’un dels seus fundadors, l’activista Enric Duran.

FairCoop va néixer l’any 2014 fruit de la col·laboració entre Enric Duran, persones involucrades a la Cooperativa Integral Catalana, la P2P Foundation i altres col·lectius implicats en la disrupció tecnològica com a eina de canvi social.

FairCoop Introduction from Radi.ms on Vimeo.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.