Actualitat / Educació

27-29 de maig. Taller d’Eneagrama de la personalitat a l’Espai de l’Harmonia

Els pròxim 27 al 29 de maig tindrà lloc a l’Espai de l’Harmonia (Cruïlles [Baix Empordà]) el Taller d’Eneagrama de la personalitat, que impartirà Beatriz, teapeuta, psicòloga i membre de la CIC.

L’Eneagrama

eneagramaLa potència de l’Eneagrama rau en el fet que és un sistema ancestral i universal de treball amb el propòsit que, ben aplicat, esdevé un trampolí a l’autoconeixement molt potent i alliberador de les urpes de l’ego: tot allò que és repetitiu i automàtic i generalment inconscient.

Quan coneixes el teu nucli egòic, el seu origen i les seves dinàmiques, pots manegar-lo millor i afegir les teves energies a la llum i a les accions externes de la teva essència primordial (justament l’oposada o al nucli caracterial). Així, pots arribar a posar-lo al servei de la vida i ja no en contra el seu desenvolupament.

L’Eneagrama et regala una amplia comprensió i consciència del que sents, fas i penses, dels motius profunds de «com ets», a més de porta-te a comprendre molt millor els altres  (el que senten, fan i pensen, cóm son) i les relacions humanes en general.

Actualment, enfoquem la feina en el context grupal, afegint a la saviesa ancestral sufí els coneixements de la Psicologia moderna (en concret l’enfoc humanista de la teràpia Gestalt), el treball amb el cos per fer-lo conscient i present en el procés grupal, tot afluixant la rigidesa muscular, a més de la meditació vipassana per a l’enfocament de l’atenció.

Beatrix va començar a treballar sobre ella mateixa des de l’Eneagrama l’any 1990 als cursos i al Programa SAT del Claudio Naranjo a Catalunya i altres llocs de la península.

Cal aclarir que aquest taller no entra en l’actual Programa SAT gestionat per la Fundació Claudio Naranjo (que té com a única porta d’entrada el curs introductori a l’Eneagrama de cinc dies que fa el seu equip de terapeutes).

El taller és adequat per  a tothom que estigui compromès en la cocreació social i col·lectiva, com demanen els nous temps —d’un món més just, solidari i humà—, des de plataformes d’activisme social de tota mena, i també ens ajuda a alliberar les defenses creades per les ferides de la vida i sanar-les, tot arribant a aquesta part més essencial des de la qual podrem, realment i creativament, generar entre tots un món nou d’éssers transformats.

Tothom és convidat a participar-hi, a posar llum a l’ombra per a continuar somniant un món millor, lliure de patriarcat en les nostres ments i cors.

Contacte: Beatriz/722 313 595/beatrizgestaltenea@gmail.com

Aportacions: 180 € (50% en moneda social). Inscripció abans del 14/05: 165 €.

cartell_eneagrama_maig_2016(1)

Tags: , , ,

Comments are closed.