Actualitat / Educació

24-O. Jornada d’educació lliure i respectuosa a Sant Pere de Vilamajor

Diversos veïns i veïnes de Sant Pere i Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) ens hem anat reunint des de l’estiu per organitzar una jornada sobre educació lliure i respectuosa. Som conscients que els canvis en l’educació són una qüestió fonamental per al canvi social, i que els actuals models educatius hegemònics no busquen promoure el desenvolupament de persones autònomes i solidàries, sinó tot el contrari. La idea és que sigui un espai de trobada gent de la zona sensibilitzada amb la necessitat de promoure una educació lliure i respectuosa. Volem posar en comú els nostres interessos, necessitats i il·lusions de cara a tirar endavant nous projectes relacionats amb l’educació lliure.

La jornada serà el dissabte 24 d’octubre, durarà tot el dia i començarà a les 10.30h. Es farà a l’espai municipal La Fàbrica (carrer del Ginebró, 3), a Sant Pere de Vilamajor.

Per menjar hem pensat fer un “dinar de duc”, que cadascú porti alguna cosa i ho compartirem. Si teniu nens els podeu portar, s’habilitarà un espai amb acompanyants per als més petits. Just a fora de La Fàbrica hi ha un parc.

Els objectius d’aquesta jornada son esdevenir un espai de trobada per:

 1. conèixer-nos persones que compartim inquietuds sobre aquest tema;
 2. posar en comú els nostres interessos, necessitats i il·lusions de cara a tirar endavant nous projectes relacionats amb l’educació lliure (grups de criança, grups d’acompanyament a infants i adolescents, grups d’autoformació sobre el tema, escoletes, projectes dins escoles estatals…);
 3. conèixer projectes que ja estan en marxa.

A qui va dirigit: la jornada va especialment dirigida a la gent de la zona de Vilamajor (Sant Pere, Sant Antoni, Llinars, Cardedeu, Cànoves, Palautordera…), però també a tothom qui vulgui venir del Baix Montseny i de Catalunya en general.

Menjar: hem pensat fer un «dinar de duc» (jo duc això, tu dus allò…), que cadascú porti alguna cosa i ho compartirem.

Espai infantil: si teniu nens els podeu portar, s’habilitarà un espai d’acompanyament per als més petits. Just a fora de La Fàbrica hi ha un parc.

Convidats especials: comptarem amb la participació de membres d’alguns projectes, com ara de l’espai de criança compartida La Llavor (Les Franqueses), l’escoleta lliure La Mimosa (Sant Celoni), l’escoleta bosc i espai familiar Blau Cel (Baix Montseny-Montnegre) i d’altres per confirmar.

Difusióhi haurà una taula amb diversos textos i materials sobre educació lliure i informació sobre projectes ja existents a Catalunya. Qui vulgui pot portar coses per exposar-les!

L’Usdefruiteria: també muntarà parada L’Usdefruiteria, botiga gratis de roba de l’Ateneu. Per si teniu roba —neta i en bon estat— que us sobri o en necessiteu alguna.

Aquí teniu el cartell, agraïm tota difusió!

24.10.15-Jornada-Educació

Tags: , ,

3 Comments

 1. Holaaa!!! Som l’associació centre familiar infantil ninOs, projecte integrant de la xarxa de professionals i usuaries sccl de barcelona. Si necessiteu qualsevol cosa per la jornada no dubteu a contactar-me. Ara sóc a Mallorca fins novembre però des d’aquí puc ajudar-vos si cal.

  Una abraçada i força per el canvi 🙂
  Nina

 2. Hola! No vaig poder assistir el passat 20 d’octubre pero m’agradaria saber si hi ha continuitat amb aquesta proposta.

  Crec que la necessitat d’oferir una opcio d’escola lliure a la zona segueix latent.
  Moltes gràcies,
  Anna