Actualitat / Ecologia

24-26 d’abril. Seminari internacional sobre biocivilització

El Seminari Internacional de Convivència planetària, que se celebrarà els pròxims 24, 25 i 26 d’abril de 2014, és una trobada anual que acull la ciutat Barcelona i que engany arriba a la seva tercera edició. L’auditori de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica, 10) serà la seu dels tres dies de seminari.

Organitzat per l’associació Imago i amb el suport de més de 40 entitats, el seminari pretén produir sinergies entre Catalunya i el món al voltant d’un nou model de convivència planetària, una reflexió ja existent en diferents escenaris globals i impulsada pel Fòrum Social Temàtic del Medi Ambient i altres actors.

Captura de pantalla 2014-04-08 a les 10.38.42

Aquest nou paradigma de convivència planetària aposta per la construcció d’una Biocivilització, tot valorant i respectant la vida en totes les seves manifestacions: l’ésser humà, els animals, la natura i el planeta, la nostra única llar.

El seminari pretén ser un avenç en el diàleg i la reflexió que, a escala global, es du a terme sobre aquest nou paradigma, i vol esdevenir en un espai on diferents actors intercanviaran punts de vista. Així, s’hi recolliran les construccions que des de diferents especialitats de l’àmbit local català s’estan realitzant en pro d’aquest canvi global, tot enfortint els vincles amb les xarxes i escenaris globals en què igualment es porta a terme aquesta construcció.

Eixos del Seminari

El III Seminari Internacional proposa la construcció del nou paradigma de convivència planetària des de 3 eixos o preguntes fonamentals, plantejades des del Fòrum Social Mundial, que alhora esdevindran els blocs del seminari:

  1. Amb quins valors o virtuts? (ètica) – 24 d’abril.
  2.  Amb quines estructures de poder, quina governança global? (política) – 25 d’abril.
  3. Amb quin model econòmic? (economia) – 26 d’abril.

El seminari compta enguany amb la presència d’una vintena de convidats, per una banda internacionals, com Chico Whitaker, un dels fundadors del Fòrum Social Mundial (FSM) i Premi Nobel alternatiu el 2006 o Vandana Shiva, Premi Nobel Alternatiu el 1993, activista a favor de l’ecofeminisme i prestigiosa filòsofa de la ciència a escala internacional; i per l’altra banda convidats locals com ara Gorka Pinillos, de la Cooperativa Integral Catalana (CIC); Josep Pàmies, fundador de l’associació Dolça Revolució de les Plantes Medicinals, o Arcadi Oliveres, activista de Justíca i Pau i promotor del Procés Constituent a Catalunya.

Durant aquests tres dies es reflexionarà entorn dels moltíssims moviments socials –un dels aspectes més innovadors de la recent conjuntura global– sorgits arreu del món, com ara Occupy Wall Street, Indignats a l’Estat espanyol (moviment 15-M), els moviments d’indignació al Brasil, els moviments d’estudiants de secundària xilens, coneguts com els moviments dels pingüins… Tots, en el seu conjunt, han demanant una resposta a les relacions entre la societat, el poder i la política.

Igualment, el seminari també se centrarà en Catalunya, on a més dels indignats, del Procés Constituent i del moviment contra els desnonaments, es contempla en l’àmbit internacional el dilema existent pel que fa a la relació entre l’Estat espanyol i la sobirania catalana, situació que caldrà resoldre per vies democràtiques l’any 2014 dins del marc de l’autodeterminació de Catalunya.

En aquesta conjuntura, el seminari convida tothom qui ho vulgui a participar i reflexionar sobre els moviments socials i les noves ciutadanies planetàries, i a construir sobre la refundació democràtica de la política i de les institucions públiques.

Més informació

Web del Seminari.

Programa del Seminari.

Inscripcions.

Xarxes socials

Tags: ,

Comments are closed.