Destacats / Economia comunal / Esdeveniments

22 d’octubre: 2a Trobada de monedes socials enxarxades

El pròxim dissabte 22 d’octubre, al recinte Fabra i Coats de Barcelona, en el marc de la Va Fira de l’Economia Social de Catalunya (FESC), tindrà lloc la 2a Trobada de monedes socials enxarxades amb la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Cal destacar que enguany la FESC acceptarà l’adquisició d’ecosols (la moneda de la Fira) amb ecocoops i, per aquest motiu, hi haurà taules de canvi on es farà el canvi de moneda des de l’Integralces.net.

En aquesta ocasió, la trobada se centrarà a esbrinar quines són les possibilitats per fer viable la intercooperació entre els diferents models d’economies solidàries emergents i la xarxa d’empreses associades a la XES.

Aquest espai està dirigit a totes aquelles persones i col·lectius implicats en processos de creació o d’impuls de sistemes d’economia no especulativa i al servei de les persones.

A partit del coneixement entre les diverses experiències al voltant de les monedes socials es vol començar a treballar en un document bàsic que permeti establir criteris de participació i col·laboració aprofitant la que ja té la XES i la del projecte PAM A PAM, un mapa de consum responsable.

En la Trobada de monedes socials enxarxades amb la XES s’exposarà també el treball que ja han començat algunes entitats fent-les servir en la direcció de cooperar i intercanviar productes o serveis. Aquestes explicacions donaran pistes sobre com es pot fer des del punt de vista tècnic i legal.

xs1001

Programa (provisional)

L’horari de la 2a Trobada es desenvoluparà de les 16:00 h a 20;00 h.

  • 16:00h. Benvinguda. Valoració de la feina feta per l’Espai de coordinació de Monedes Socials des de la trobada anterior.
  • 16:30h. Blocs simultanis.
    • IntegralCES. Com fem avançar des de les xarxes el programari lliure de gestió de monedes socials.
    • Relació entre sistemes. Com intercanviem entre diferents sistemes de gestió de monedes.
  • 18:00h Descans.
  • 18:30h Objectius. Tracem les línies de treball i la participació de l’Espai de coordinació de Monedes Socials per al pròxim any.

Inscriviu-vos com a xarxa de moneda social o bé individualment enviant un missatge a monedes@xes.cat i indiqueu-hi les persones que hi assistireu. Feu extensiva aquesta convocatòria a qui cregueu convenient.

I si teniu cap dubte o comentari, feu-vos-els arribar, també, a la mateixa adreça de correu-e.
Tags: , , , ,

Comments are closed.